- hirdetés -

Sikeresen szerepeltek az Orosházi Íjász Egyesület versenyzői az év első versenyén. Január 6-án a romániai Kisjenőn Csáki Róbert első, Mellis Mihály harmadik, Éliás Tibor és Faragó János kategóriájukban negyedik helyen végeztek.

A romániai Kisjenőn rendezték meg január 6-án az IFAA ONLINE 2018 íjászversenyt. A versenyzők egy IFAA INDDOR (60 lövés) és egy FLINT (56 lövés) fordulót lőttek végig, bemelegítő lövésekkel együtt összesen 143 lövést adtak le. A verseny érdekessége volt, hogy ebben az időpontban további négy romániai városban, Bukaresten, Korondon, Nagyszebenben és Belcestiben szintén megrendezték a versenyt. Az íjászok így két versenyen szerepeltek egyszerre, a verseny állását a világháló folyamatosan követhették. Összesen 227 magyar és román íjász nevezett az egész napos megmérettetésre. A szervezők a nap végén összesítették az öt helyszín eredményeit, de helyszínenként is hirdettek végeredményt.

Csáki Róbert a dobogó tetején (Fotó: egyesület)

Az Orosházi Íjász Egyesület négy versenyzője sikeresen szerepelt a versenyen. Csáki Róbert AMBU kategóriában 1. helyen végzett, országosan (öt város eredményeit összevetve) is aranyérmet szerzett. Mellis Mihály AMBBR kategóriában 3. helyen végzett, országosan 7. lett. Éliás Tibor AMHR kategóriában 4. helyen zárt Kisjenőn és országosan egyaránt. Faragó János AMFU kategóriában a 4. helyet szerezte meg, országosan a 16. lett.

–  Nagyon örülünk, hogy eredményesen szerepeltünk az év első nemzetközi versenyén. a szervezők nagyszerű versenyfeltételeket teremtettek, köszönjük ezt a kisjenői Phoneix Archery csapatának – nyilatkozta a verseny után az első helyezett Csáki Róbert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.