- hirdetés -

Bemutatta a Magyar Szocialista Párt (MSZP) is dél-békési országgyűlési képviselő-jelöltjét, aki az orosháziak számára biztos nem lesz ismeretlen. A baloldali ellenzéki párt Füvesi Sándort indítja az áprilisi választáson.

Nem a szocialisták voltak az elsők, akik bemutatták a publikumnak saját jelöltjüket. Tavaly március végén hozta nyilvánosságra a Jobbik, hogy Dr. Szabó Ervin száll harcba a választáson. Decemberben az Együtt tartott sajtótájékoztatót hasonló célból, ahol a gyulai Bod Tamást nevezték meg indulójuknak. A Demokratikus Koalíció (DK) szintén decemberben mutatta meg az orosháziaknak Kovácsné dr. Faltin Erzsébetet.

Fetser János, az ellenzéki párt helyi elnöke úgy kezdte, elképzeléseik szerint egy közös ellenzéki jelöltben gondolkodtak.
–  A DK-val született egy országos megállapodás, mely szerint ebben a körzetben a mi jelöltünk indul. Mi továbbra is azon az állásponton vagyunk, hogy egy közös ellenzéki jelölt és közös lista kell a győzelemhez. Ettől elzárkóztak a pártok kivéve a Párbeszéd Magyarországért. Így a politikai felelősség nem a mi vállunkon van – ismertette az ellenzéki tárgyalások kimenetelét a január 9-ei sajtótájékoztatón.

Ezután Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese vette át a szót és nevezte meg az MSZP dél-békési jelöltjét, Füvesi Sándort.
– Egyszerű és nemes küzdelem vár rá, mert ő az, aki a körzet egyik legjobb ismerője. Ugyan nagyon széttagolt, több központból álló területről van szó, tipikusan mezőgazdasági, könnyűipari térség, ahol tudása könnyen hasznosítható. Nem lesz zökkenőmentes, de volt már itt szocialista győztes nem is egyszer. Remélem, hogy a kormányváltáshoz úgy tudunk hozzájárulni, hogy a szükséges 40-50 győztes körzet egyike Dél-Békés lesz – fogalmazott a szocialista politikus.

Füvesi Sándor indul az MSZP színeiben az április választáson Dél-Békésben (Fotó: Rajki Judit)

Füvesi Sándor kiemelte, megtiszteltetés számára, hogy méltónak tartják a jelöltségre, de hangsúlyozta ez egyben felelősség is. Véleménye szerint szükséges, hogy az országgyűlésben többséget teremtsenek a változást akaróknak, amint ez meglesz, városi szinten is teret kaphatnak.
– Két nagyon fontos terület van a vidéki politika mellett, amit kiemelnék: az egyik az egészségügy a másik az oktatás. Utóbbi az, ahol a társadalmi egyenlőtlenség ellen lehetne tenni. Az oktatás sok társadalmi csoportnak megteremthetné a felemelkedést. Ezt gátolja meg a jelenlegi oktatási politika, ezért az MSZP választási programjában hangsúlyosan szerepel ez a terület, melyeket megválasztásom esetén örömmel fogok támogatni. Legyen szó a tankötelezettség visszaállításáról, vagy arról, hogy az önkormányzatok újra lehetőséget kapjanak iskolák fenntartására – mondta a szocialisták új országgyűlési képviselő-jelöltje, majd hozzátette, az elhivatottságát, elszántságát és különösebb vagyon híján a becsületét ajánlja a békés megyei négyes számú választókerület szavazóinak figyelmébe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.