- hirdetés -

Második alkalommal rendezték meg az Öregfiúk Téli Kupa elnevezésű labdarúgó-teremtornát. Január 6-án tíz csapat egész napos küzdelmeit szurkolhatták végig az Eötvös-csarnokban az érdeklődők. A serleget az esti órákban a Kormányos Glass játékosai emelhették a magasba.

Benkő László szervezőtől megtudtuk, hogy az elmúlt évi sikeres old boys tornán felbuzdulva szervezték meg idén újra az egész napot kitöltő teremlabdarúgó eseményt. A torna izgalmas mérkőzéseket és sok gólt hozott, melynek végén a Kormányos Glass végzett az élen.

Eredmények:

„A” csoport: Barátság-Orosfarm FC – Makk7 0-5, Piros7-Kazszer-Unicum FC 2-0, Barátság-Orosfarm FC – Loki Szentes 3-4, Makk7 – Kazszer-Unicum FC 6-0, Loki Szentes- Makk7 0-4, Piros7 – Barátság-Orosfarm FC 2-0, Kazszer-Unicum FC – Barátság-Orosfarm FC 0-1, Loki Szentes – Piros7 1-2, Makk7 – Piros7 0-0, Kazszer-Unicum FC – Loki Szentes 1-1.

Az „A” csoportból a Makk7 és a Piros7 jutott tovább.

„B” csoport: Aranyodi A.B. Otthon2 – Kormányos Glass 0-3, Gyoma FC – Mezőkovácsházi TE 2-0, Aranyodi A.B. Otthon2 – Hungária 1-4, Kormányos Glass – Mezőkovácsházi TE 2-0, Hungária – Kormányos Glass 2-2, Gyoma FC – Aranyodi A.B.Otthon2 1-2, Mezőkovácsházi TE – Aranyodi A.B.Otthon2 2-2 , Hungária – Gyoma FC 3-1, Kormányos Glass – Gyoma FC 0-4, Mezőkovácsházi TE – Hungária 1-3.

A „B” csoportból a Hungária és a Kormányos Glass jutott tovább.

Elődöntők

Makk7 – Kormányos Glass 1-3

Hungária – Piros7  4-0

Bronzmérkőzés

Makk7 – Piros7  8-1

Döntő

Kormányos Glass – Hungária  1-0

Eötvös-csarnok, 100 néző. Vezette: Nagy I. és Füredi J.

Kormányos Glass kerete: Lipcsei Líviusz, Somogyvári Tibor, Gyenge Antal, Uhrin Ottó, Sorin Botis, Pisont András, Viski Ákos, Kormányos Antal.

Hungária kerete: Szabó Péter, Boros Bálint, Kinyó Péter, Lovas Tamás, Lovas Attila, Baranyai Béla, Lövei Roland, Csiszár Zoltán, Baki Norbert, Braun Tamás.

Különdíjasok

Legjobb kapus: Lipcsei Líviusz (Kormányos Glass)

Gólkirály: Moszheim János 8 góllal (Makk7)

Legsportszerűbb csapat: Aranyodi A.B. Otthon2

A döntő kiegyenlített játékot hozott, többször a két kapus parádés védése ragadtatta tapsra a nézőket. A lefújás előtt öt perccel egy kontratámadás végén Pisont András lőtte ki a hosszú sarkot és ezzel csapata megnyerte a kupát.

A zöld mezes Kormányos Glass szerezte meg a végső győzelmet. A kép előterében a Ferencváros egykori játékosa, Sorin Botis ezúttal is labdabiztos. (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A mérkőzés után az egykoron a Ferencvárosban, Zalaegerszegen,Kispesten és Békéscsabán futballozó Sorin Botis nem rejtette véka alá örömét. – Élveztem a játékot, nagyon jó társaságban futballozhattam a mai napon. Örülök, hogy a végén mi lőttük a győztes gólt és megnyertük a serleget-nyilatkozta az UTA Arad jelenlegi pályaedzője, Sorin Botis.

–  Sajnálom, hogy nem tudtuk megvédeni tavalyi elsőségünket, egy masszív csapat nyerte meg a kupát, gratulálok nekik – ezt már a döntő mérkőzés vesztes csapatának játékosa, Lövei Roland nyilatkozta nagyon sportszerűen.

Az élet, mint oly sokszor, átírta ezt az eseményt is. Mint ahogy arról nálunk is olvashattak, december 30-án súlyos autóbalesetet szenvedtek orosházi fiatalok Székkutasnál. A szombati torna szervezői és a nevezett csapatok gyorsan reagáltak a tragikus eseményre, és a villámbajnokság átalakult jótékonysági tornává. A nap folyamán a szervezők adományokat gyűjtöttek az életveszélyes sérüléseket szenvedő Jancsó Jázmin támogatására, hiszen ahogy az OrosCafén is megírtuk, a nehéz helyzetben lévő család segítséget is elfogad a kritikus napokban. Ugyancsak életveszélyes állapotba került a balesetet követően Helbert Nelly, akinek édesapja, Helbert József hírportálunknak elmondta, erőt ad a család számára az együttérzés, ők anyagi támogatást nem kérnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.