- hirdetés -

Több száz, a barkácsáruházból kivezetett terméket adott át használatra ingyen az orosházi Kossuth Lajos szakképző iskolának a Vasex Kft., hozzájárulva a hatékony szakképzéshez.

A Gyulai Szakképzési Centrum képviselője személyesen vette  a napokban azt a több raklapnyi eszközt és felszerelést, amelyet az iskolának adományozott az áruház. A megközelítőleg 1 millió forint értékű csomagban többek között vannak csiszolólapok, behajtóhegyek, fúrófejek, fúrók, menetfúrók, esztergakések, csepegtető és öntöző rendszerek, locsolórendszerek, csövek, idomok, vasanyagok.

A Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma és a Vasex Kft. között évek óta kiváló az együttműködés. Polyák János ügyvezető azt vallja, ha jó “szakikat” képeznek, az mindenkinek jó. Ezért döntött úgy, hogy a 2017-es leltár során kivezetett több száz olyan terméket, aminek a forgalmazása már nem indokolt, átadja az iskolának.
– Ezeket az új, gyári csomagolással rendelkező termékeket a selejtezést követően nem megsemmisítésre küldtük, hanem ingyenes használatra odaadtuk az iskolának, hogy segítsük az ott folyó szakoktatást. Ez nem csak nekünk, hanem az Orosházán és a vonzáskörzetben élőknek is elemi érdekük, hiszen ha az iskolában jó “szakikat” képeznek, azzal mindenki jól jár – fogalmazott.

A Gyulai Szakképzési Centrum képviselője személyesen vette át az adományt Polyák János ügyvezetőtől (Fotó: Melega Krisztián/Vasex Kft.)

A Gyulai Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese megköszönte a nagylelkű adományt, majd kiemelte, nagy előny, hogy a legújabb anyagokkal, eszközökkel gyakorolhatnak.
– A cég lehetőséget biztosít arra is, hogy a különböző szakmai bemutatókon az egyes szakmák tanulói szakoktatóikkal, tanáraikkal a helyszínen ismerkedjenek meg a legmodernebb eszközökkel, szerszámokkal és technikákkal. Így a gyerekek naprakészek, ráadásul ezeken az alkalmakon közvetlenül a gyártó szakemberei mutatják be a termékeket, amiket ki is lehet próbálni – fogalmazott Jancsurák József.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.