- hirdetés -

A 2017-es szilveszter sem volt zökkenőmentes a kutyatulajdonosok számára. A tűzijátékok és petárdák sajnálatos velejárója, hogy elszöknek, elmenekülnek a házi kedvencek a zaj elől.

Az év első napjaiban sajnos sokszor lehet találkozni a gazdik felhívásaival plakátokon vagy Facebook-megosztásokon keresztül. Nem volt ez másként 2018 első napjaiban sem. Csak remélni tudjuk ilyenkor, hogy az elszökött kutyák mindegyike visszakerül otthonába. Sokat segíthet a kutyák regisztrációja vagy a speciális feliratú biléták és nyakörvek.

A Garzonbérlők háza előtt is lehetett látni kóborló kutyákat (Fotó: Orosházi kóborkák Facebook oldal)

Az Orosházi kóborkák Facebook oldal is segíti a kereséseket. A legutóbbi bejegyzések szerint a Lehel és a Táncsics utca környékén, valamint a Garzonbérlők háza előtt is lehetett találkozni kóborló kutyákkal. A csoportba nem csak Orosházáról érkeznek bejegyzések, Tótkomlóson is hasonló a helyzet. Szerencsére egy-két esetben már lehetett olvasni sikeres megkerülésekről is, bizonyítva, hogy milyen sokat segíthetnek a megosztások és az összefogás.

– Hét elveszett kutyáról tudtunk, közülük öt már szerencsésen hazakerült, kettőt még keresünk. Tavaly több kutyát hoztak be a menhelyre. Az előző évektől eltérően idén inkább a gazdik bejelentései alapján keressük meg a kutyákat, eddig inkább úgy volt, hogy a befogott kutyáknak kerestük meg a gazdáit. Ha valakinek elveszett a kutyája, érdemes azonnal jelezni alapítványoknál, menhelyeken, plakátokon és a közösségi oldalakon – tudtuk meg a Szikhát Kutyamenhelytől.

A keresést pedig soha nem szabad feladni, hiszen több nap elteltével is ugyanúgy előfordulhat, hogy előkerülnek az elkóborolt kedvencek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.