- hirdetés -

Az interneten egyre több kihívás (challange) terjed el évről évre. Megérkezett a legújabb, amely kifejezetten hasznos, és százezreket is össze lehet vele spórolni 365 nap alatt.

Mindenkinek ismerős a jeges víz kihívás (Ice Bucket Challange), vagy a fahéj kihívás, ahol egy evőkanál fahéjat kellett lenyelni anélkül, hogy innánk. Évről évre jelennek furcsábbnál furcsább challangek, melyek többségének célja, hogy valamilyen szociális vagy globális kérdésre hívják fel a figyelmet. A 365 napos spóroló kihívás (365 Day Money Challange) most nem világméretű problémákra, hanem az emberek pénztárcájára hívja fel a figyelmet.

 Az új kihívás jót tesz a pénztárcának (Fotó:Rajki Judit)

Év végén sokaknak jól esne egy kisebb megtakarítás, hogy a decemberi habzsi-dőzsi után – amikor sokak szerint a pénz nem számít-, ne vajas kenyéren és csapvízen kelljen eltölteni a következő fizetésig hátralévő napokat. Erre kínál megoldást a spóroló kihívás. A játék az Egyesült Királyságból indult hódító útjára a világban, így Magyarországon is sok követőre talált. De hogy is kell játszani?

A brit verzió szerint minden vasárnap félre kell tenni 1 fontot, hétfőn kettőt, szerdán hármat – és így tovább, egészen szombatig, amikor hét fontot kell eltenni. A nem túl hatalmas összegek elrekesztése heti 28 fonttal gazdagítja a malacperselyt, ami év végére közel 1500 font megspórolását eredményezi. Ez forintban így néz ki: 350 forint első nap, 700 a másodikon, 1050 a harmadikon – így az első hét után közel 10 ezer forintot lehet megtakarítani. Év végéig ez 500 ezer forint körüli összeget jelent.

Persze, bármilyen összeggel lehet játszani, az egyén pénztárcához mérten. Csak egy perselyre és kellő elszántságra van szükség. Jó játékot!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.