- hirdetés -

Az OMTK öregfiúk csapata 30 éve búcsúztatja focival az óévet. Szilveszter délelőttjén a Mátrai-stadionban fociztak egy jót és pezsgővel búcsúztatták az évet.

„Olyankor elszáll a gondom, mert lent a téren mi egyformák vagyunk. A mérnök úr, a házmester és a beatzenész mind együtt játszhatunk.”- énekelte egykor az ismert slágert Ihász Gábor.

Orosházán is van egy kisebb csoport, akik megküzdve az időjárás elemeivel, minden vasárnap közös focival zárják a hetet és az évet.

Harminc éve búcsúztatják focival az óévet

– Harminc évvel ezelőtt az OMTK kiöregedett labdarúgói ötlete alapján verbuválódott össze ez a baráti társaság. Lehet hó, lehet sár, mi minden vasárnapot és az év utolsó napját a Mátrai-stadionban töltjük. Az élet más-más területén tevékenykedő embereket hoz össze a sport, van köztünk mérnök, orvos, gépszerelő, vállalkozó. Egy közös bennünk, a futball szeretete – nyilatkozta Papp Imre, az OMTK egykori játékosa, majd edzője.

A sportember elmondta még, hogy az „öregfiúk”jelző egyre jobban illik a társaságra, mert többen bizony hetven év felett járnak. Ilyenkor, az év utolsó napján emlékeznek az eltávozott sportbarátokra is, így Balla Lajosra, Szlávik Istvánra, Sütő Attilára, Szénási Józsefre, Homonnai Lászlóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.