- hirdetés -

A barátságos labrador keverék esete egy a tavalyi 123-ból, az állatvédők bíznak abban, sorsa jobbra fordul, csakúgy, mint annak a fogadott testvérpárnak, akiket egy forgalmas út mellett dobtak ki 3 hónaposan. Önkénteseket vár a Viharsarki Állatőrség Alapítvány.

Tragédiák és sikertörténetek is végigkísérték az orosházi székhelyű Viharsarki Állatőrség Alapítvány elmúlt esztendejét, és ahogyan az év többi napjához hasonlóan a mai napjuk sem szól(hat) másról, mint menteni. Kevesen vannak, szükségük lenne segítségre, gyorsan hozzá is teszik, nem nekik, azoknak a kutyáknak, akik az emberi felelőtlenség áldozatai.

– Az elmúlt év legmegrázóbb esete annak a németjuhásznak a története, akit Orosháza külterületi részéről hoztunk el két társával. Csontsovány volt, éhségében az udvaron talált nylont, celofánt ette meg, amikor megpróbált lábra állni, összecsuklott. Sajnos őt elveszítettük, másnap reggel meghalt a menhelyen. Megtettük a feljelentést állatkínzás miatt – eleveníti fel a tragikus esetet az alapítvány önkéntese, Nagy Éva.

A testvérpárnak már biztos jobb sorsa lesz (Fotó: Viharsarki Állatőrség Alapítvány Facebook-oldala)

Munkájukat jelenleg 5-6 önkéntes segíti. Menhellyel nem rendelkeznek, a mentett kutyákat ideiglenes befogadóknál helyezik el, illetve szorosan együttműködnek a Szikhát menhellyel és az Orosházi Állatmentő Alapítvány is több esetben fogadott tőlünk mentett kutyát. 2017-ben összesen 123 lakossági bejelentésük volt, minden helyen igyekeztek a tőlünk telhetőt megtenni. Több esetben meg tudtak egyezni a gazdával a tartási módot illetően, míg közel 30 alkalommal további intézkedést kértek az illetékes jegyzőnél, mint állatvédelmi hatóságnál. Rendőri segítséghez 14 helyszínen folyamodtak, állatkínzás miatt két feljelentést tettek. Ebtartástól eltiltást három tulajdonosnál kezdeményeztek, mindegyik esetben megadta a jegyző.

– Sokszor úgy érezzük, csupán csepp a tengerben, amit teszünk, de önkéntes munkánkat 2018-ban is folytatjuk, és még több állat sorsán szeretnénk javítani, változtatni – teszi hozzá Nagy Éva.

Jelenleg is több kutya vár szerető gazdira az alapítványnál. Egy karóhoz kötötték ki, fedél nélkül azt a nagyon barátságos, fiatal labrador keverék kutyust, akinek olyan helyet keresnek, ahol teheti a dolgát, őrizheti a házat, szeretheti a gazdiját és őt is megbecsülik. A két fogadott testvér is ideiglenes befogadónál várja, hogy végre rátaláljon az igazi gazdi. Mindkettőjüket forgalmas út mellett dobták ki, három hónaposak, kistestűek maradnak, akár együtt is örökbe fogadhatóak, hiszen már annyira megszerették egymást.

A Viharsarki Állatőrség Alapítványt ide kattintva érhetik el, közösségi oldalukon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.