Miért pont pezsgővel koccintunk szilveszterkor?

A hagyományok szerint szilveszterkor, az éjfél elteltével csakis gazdagságot hozó italt szabad fogyasztani, mert az újévben bőség és fényűzés várhat ránk.

Még évszázadokkal ezelőtt a pezsgőt csak az elitebb társadalmi rétegek tagjai fogyasztották, ráadásul egy üvegnyi pezsgő elkészítése korábban 2-3 évig is eltartott. Amikor az 1850-es években megindult a pezsgő nagyipari gyártása, az áruk is valamelyest lecsökkent. Ennek ellenére a mai napig hajlamosak vagyunk luxusitalként számon tartani.

Bőséget jelenthet az éjfél utáni koccintás (Fotó: szilveszter.hu)

Ha az újévre vonatkozó szerencsénket nem szeretnénk a véletlenre bízni, érdemes néhány üveggel szilveszter előtt beszerezni és koccintani, miután éjfélt üt az óra. Ugyanis a szilveszteri babonák közé tartozik, hogyha fényűző italt fogyasztunk az újév első perceiben, akkor az év hátralévő részében gazdagság és bőség várhat ránk.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

A cookie-beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás