- hirdetés -

Aradi sikerrel ért véget az idei Kokavecz András Emléktorna. A 2007-ben elhunyt egykori játékvezetőre emlékeztek a Békés megyei játékvezetők, az orosházi sípmesterek nem kerültek a legjobb négy közé.

A gyulai Göndöcs Benedek középiskola sportcsarnokában rendezték meg december 17-én a nyolccsapatos emléktornát. A Békés Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága és a Győri László Játékvezetői Alapítvány huzamosabb ideje ezzel a teremlabdarúgó-tornával állít emléket a 2007-ben elhunyt egykori békéscsabai országos kerettag játékvezetőnek.

Az emléktornát az aradi játékvezetők csapata nyerte, mivel a döntőben jobbnak bizonyultak a kondorosi-szarvasi vegyes csapatnál. A harmadik helyen az országos kerethez tartozó egység futott be, Iványi Zoltán vezetésével.

A 2017. évi Kokavecz András-emléktorna végeredménye: 1. Arad, 2. Szarvas-Kondoros, 3. Országos-keret, 4. Gyula-Elek, 5-8. Békéscsaba, Mezőberény, Orosháza, Viharsarok.

Különdíjak: Legjobb mezőnyjátékos: Buzás Balázs (Országos-keret). Legjobb kapus: Petrovszki Péter (Békéscsaba). Gólkirály: Medovarszki János (Országos-keret). Legsportszerűbb csapat: Gyula-Elek.

Vacsorával zárult a nap (Fotó: Tóth Ivett – Gyulai Hírlap)

Az orosházi játékvezetők csapata az alsóházban zárta a tornát, de ez a nap nem csak a helyezésekről szólt.
– A cél a játék volt, a barátságok mélyítése. Sajnos mindhárom csoportmeccsen szoros eredménnyel ugyan, de kikaptunk. A konklúzió, hogy öregszünk és a fiatalok még nem elég érettek, sok tapasztalatot  kell még szerezzenek – nyilatkozta a rendezvényről György Sándor orosházi játékvezető.

– A torna után jó hangulatú est-ebéddel búcsúztattuk a szezont. Köszönjük mindenkinek a részvételt, a szervezőknek a lehetőséget. Minden sportolónak, sportvezetőnek, játékvezetőnek  eredményes, sérülésmentes, boldog új évet kívánok. Az új esztendőben is várjuk a játékvezetők népes táborába a labdarúgást kedvelő ifjú fiúkat, hölgyeket  – osztotta meg jókívánságait Gyuga Zsolt, az orosházi küldöttség vezetője.

Az orosházi csapat tagjai: Gyuga Zsolt, Zacsok Imre, Fehér József, György Balázs, Varga Levente, György Sándor, Farkas Csaba, Zsurka József és három csorvási játékvezető, Németh Balázs, Pogonyi Ferenc és Varga Áron.

2018-ban Békéscsaba ad otthont a rendezvénynek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.