- hirdetés -

Idén is zajos szilveszter várható, petárdával, tűzijátékkal. Ezúttal sem árt azonban odafigyelnünk arra, hogy ennek nem mindenki örül.

Ismét közeleg a szilveszter, négylábú kedvenceink legutáltabb napja. Lassan már hagyománnyá vált, hogy nem telhet el az év utolsó napja hangos tűzijáték és petárdázás nélkül. Kedvenceink pedig nem igazán szeretik az emberi szórakozásnak ezt a formáját. Az év első napjaiban sajnos sokszor találkozunk a szerető gazdik felhívásaival plakátokon, Facebook-megosztásokban. Ilyenkor csak remélni lehet, hogy az elszökött háziállatok mindegyike hazatér otthonába.

Ami az embereknek szórakozás, kedvenceinknek rémálom (Fotó: kutyabarathelyek.hu)

Odafigyeléssel mindez megelőzhető. Fontos, hogy zárt helyen, ha lehet, ne egyedül töltse a szilvesztert kedvencünk. Hisz a legfontosabb számukra gazdájuk megnyugtató hangja, de ha ez mégsem lehetséges, akkor se szaladjanak világgá.

De ha már megtörtént a baj, a kutyáknál sokat segít a regisztrációjuk, így a begyűjtőhelyeken vagy a jóérzésű megtalálóknál könnyebben azonosíthatóak. Speciális feliratú biléták vagy nyakörvek (állat neve, tulajdonosának lakcíme) sokat segíthetnek.

Az állatvédők a +3670/6192307-es telefonszámon várják az elveszett vagy már megtalált kutyák bejelentését és sokat segíthet az Orosházi kóborkák Facebook oldal is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.