- hirdetés -

Ismert orosházi személyeket, intézményvezetőket, sportolókat  kérdeztünk arról, ők hogyan töltik az ünnepeket.

Benedek Szilvia

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének régiós titkára. – Páromnak két kicsi unokája van, így a szentestét náluk töltjük. Egyik fiam külföldön dolgozik, az elmúlt években csak laptopon keresztül tudott velünk lenni az ünnepek alatt. Idén végre személyesen is velünk lesz, így négy év után mind a három gyermekemmel együtt karácsonyozhatok. Ez a legnagyobb ajándék számomra. Hagyomány nálunk, hogy legalább 50 darab töltött káposztát készítek.

Blahó János

A Táncsics gimnázium igazgatója. Az idei karácsony igazán különleges számunkra, hiszen bővült a család. Ez az első ünnep, mikor a kis unokánk is velünk lesz. A karácsonyfát zeneszó és beszélgetés mellett, közösen díszítjük fel. Az ünnepi vacsora hagyományosan halászléből – mely az én reszortom –, töltött káposztából és sültből áll, ezt még megspékelve az elengedhetetlen bejglivel és más süteményekkel. Énekelve, meghitten, és ami a legfontosabb, együtt töltjük a szentestét.

Buday Dániel

Családja körében töl­ti a karácsonyt. Buday Dániel mögött mozgalmas év áll, ezt igyekszik kipihenni szerettei, barátai társaságában az év végi ünnepek idején. – Boldog karácsonyokat élhettem meg szüleimnek köszönhetően gyermekkoromban, ezt igyekszek most én is biztosítani a fiaimnak. Nyugodt, békés ünnepben bízok – emeli ki hozzátéve, 2018-tól legfőképp jó egészséget remél.

Dr. Duray Gergő

Az Orosházi Kórház főigazgatója. Szenteste a szűk családdal ünneplünk, karácsony első és második napján ül össze a nagy család. Az előkészületekből is kiveszem a részem. Leginkább a bevásárlást és a karácsonyfával kapcsolatos teendőket intézem én, de ha szükséges, az ételek elkészítésénél is besegítek. Nekem a karácsony még annyiban is különleges, hogy 24-én születtem, a névnapom pedig novemberben van, így én ennyi idő alatt megkapom az éves ajándékcsomagjaimat.

Lustyik Levente

Az MTK labdarúgója. – Nem sok lehetőségem van év közben hazajönni Budapestről, de karácsonykor végre az egész család együtt van. Édesanyám és nagymamám is rengeteg finomsággal szokott készülni a karácsonyi vacsorához, a személyes kedvencem a halászlé. Utána pedig mindenki kis ajándékokat ad a család minden tagjának. Szerintem ez a legizgalmasabb része a karácsonynak, én is ezt szeretem a legjobban.

Makai Veronika

Jól indult az év női kézilabdacsapatunk kitűnő kapusa, Makai Veronika számára. Egy kisebb hullámvölgy után újra kezdenek kiegyenesedni a dolgok. A karácsonyt családja körében tölti, heten állják majd körül a fát. Vera a meglepetésajándékok híve, szeretteinek is meglepetéssel készül. – Az ünnepek nem csak pihenéssel telnek, hisz vizsgaidőszak közepén vagyunk, de igyekszem frissen, fitten kezdeni az új évet – teszi hozzá.

Paulik Ferenc

Nekünk minden nap ünnep, amit együtt tölthetünk. Erre az időszakra szobatársat is kapok, hiszen a fát az én szobámban állítjuk fel, ami egy kabaré-előadással ér fel. Valószínűleg idén sem lesz kormány a fán, hogy könnyebben bevegye a kanyart a szobámba. Ilyenkor mindig rengeteget nevetünk. Az ünnepi sütéshez, főzéshez az aláfestő zenét én szolgáltatom. Esténként pedig rengeteget filmezünk, társasjátékozunk.

Pribelszki Norbert

A Barátok közt Ottója. – Most indult a Barátok közt hagyományos téli szünete, még másfél-két hétig maradok Budapesten, utána otthon töltöm az ünnepeket. Január elején folytatódik a forgatás. Karácsonykor a nagyszüleimhez szoktunk menni a családdal, 24-én és 25-én is együtt ebédelünk. Általában kacsahúsból és süteményekből áll a karácsonyi menü. Az ajándékokat is itt adjuk át, ez később a szüleimmel és az öcsémmel, négyesben is folytatódik.

Szél Anna

Az év végi ünnepekkor az edzők is engedékenyebbek, így kadet birkózó Európa-bajnokunknak, Szél Annának is jut ideje pihenésre.
– Van lehetőségem a hazautazásra, így Orosházán, a családommal töltöm a karácsonyt, majd lezárom az évet egy jó kis szilveszteri bulival – összegez Anna, akire mozgalmas esztendő vár. 2018-ban a hazai megmérettetések mellett komoly világversenyeken is igyekszik majd mindent beleadni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.