- hirdetés -

A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány (DBMTKA) a korábbi évek hagyományaihoz híven idén is cipősdobozos akciót hirdetett „Legyen boldogabb 100 gyermek karácsonya Dél-Békésben!” címmel. Az akció sikeres volt, idén 150 gyermek karácsonya válik boldogabbá.

Dél-Békésben sok olyan gyermek él, akiknek csak a felajánlott, és a DBMTKA által célba juttatott cipősdobozba zárt ajándék kerülhet a fa alá a szeretet ünnepén. Korábban megírtuk, a kezdeményezéshez csatlakozott Szél Anna, Európa-bajnok birkózó, Homonnai Luca, kajak-kenu ifjúsági világbajnok, valamint ifj. Zsiga Zsolt, profi világbajnok karatés is. Elmondásuk szerint fontosnak tartják, hogy egy jó ügy mellé álljanak és varázslatossá tegyék az ünnepet a dél-békési gyermekek számára, hiszen úgy vélik, a karácsony csodája abban rejlik, hogy szertettel adunk és cserébe semmit sem kérünk. Az alapítvány önkénteseihez csatlakozva gyűjtötték az adományokat a X. Nemzetközi Sportbálon, ahová több tucatnyi doboz érkezett, azonban további felajánlásokra van szükség a cél elérése érdekében.

Minden ajándék célba ér szenteste előtt (Fotó: DBMTKA)

A kezdeményezés nagy sikerrel zárult. A kitűzött célt, hogy összegyűjtenek 100, játékokkal, könyvekkel, édességekkel és más -más ajándékokkal megpakolt cipősdobozt, túl teljesítették az önkéntesek. Ezzel nem 100, hanem 150 gyermek karácsonyát varázsolják szebbé a DBMTKA önkéntesei és a dél-békési, jó szándékú emberek.  Az ajándékok átadásakor az önkéntesek is kaptak meglepetést. Ajándékba kaptak énekeket és szívből jövő rajzokat, valamint a legszebbet, mosolygó, boldog arcocskákat és csillogó szemek tekintetét. December 23-ig minden cipősdoboz eljut a gyermekekhez.

A DBMTKA köszönetét fejezi ki azoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy ez az akció megvalósult. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.