- hirdetés -

Szombaton lobbant fel a negyedik gyertya a főtéren álló koszorún, amit a béke szimbólumával, a szent lánggal gyújtottak meg.

A hideg ellenére is sokan jelentek meg a negyedik adventi gyertyagyújtáson Orosháza főterén.  Sokan érkeztek saját bögréjükkel, hogy környezetkímélően fogyasszák el a melegítő italokat. Az Oros-haza Baráti Kör zsíros kenyeret, és teát, míg a Rotary Klub tagjai forralt bort és kalácsot osztottak az érdeklődőknek.

Az eseményen felléptek az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói, akiket Szőke Molnár Csilla, Bazsali Sándorné, Orbánné Kovács Ilona, Sitkei Katalin készített fel. A gyermekek verssel, énekkel és jeleléssel csempésztek karácsonyi melegséget a kilátogatók szívébe. Az ünnepi műsor után Iványi László tiszteletbeli kanonok, a Jézus Szíve Plébánia esperes plébánosa mondta el ünnepi gondolatait.

Jeleléssel csempésztek melegséget mindenki szívébe (Klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Ezen az estén különleges lánggal gyújtották meg a negyedik gyertyát. Az Orosházára érkezett béke szimbólumával, a Jézus születésének helyszínéről, a betlehemi Születés templomában égő örökmécsestől hozott lánggal lobbantották fel, ami főszerepet kapott a téren. A mécsest Simonka György országgyűlési képviselő, és Dávid Zoltán polgármester tartotta kezében, melyből származó lánggal Patyi Anna, az Eötvös katolikus iskola 5. b osztályos diákja fellobbantotta a negyedik gyertyát, az óriás adventi koszorún. Ezután közösen kívántak mindenkinek békés ünnepeket.

Simonka György elmondta, részt vehetett azon a zarándok úton, amely során a szent lángért, a Születés Templomába utaztak Betlehembe.
– Kívánom, hogy a szent láng által egy picivel nagyobb jelenlétet kapjon a szentlélek minden családban az ünnepek alatt – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Dávid Zoltán polgármester köszönetet mondott a szervezőknek, illetve a résztvevőknek, és kiemelte, nagyon szép és felemelő érzés mikor együtt gyújthatják meg a gyertyát az Orosháziak.

A kilátogatók valóban hazavihettek egy kis lángot a szívükben, megtelve szeretettel, a közösség érzésével, és zsíros kenyérrel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.