- hirdetés -

Karácsonyi hangulatban, ünnepi környezetben zajlott, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Karácsonyi hangversenye, december 21-én.

A művelődési ház Szokolay terme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a művészeti iskola hangversenyére.
– A karácsony hangulatához hozzátartoznak az ünneplőbe öltözött utcák, a szépen díszített fák, gyertyafény, no meg az elmaradhatatlan karácsonyi dallamok – ezekkel a szavakkal indította köszöntőjét Kardosné Bánhidi Éva, a művészeti iskola igazgatónője, a csütörtökön megrendezett rendhagyó karácsonyi koncerten.

A műsorban a különböző kamaracsoportok, zenekarok változatos, széphangzású, meghitt és örömteli előadásait tapssal jutalmazta a közönség.

Haydn Gyermekszimfóniáját is előadták (Klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A koncert elején felcsendülő Haydn: Gyermekszimfónia, mely jelenlegi és volt növendékek, tanárok közös hangszerjátéka volt, vonós és fúvós hangszerek mellett kereplőt, gyermekdobot, madárhangokat utánzó kis hangszereket is felvonultatott. Az együttes vezetője Ondrik Zsuzsanna, a szimfóniát Debreceni Örs vezényelte. A következő másfél órában népszerű, ismert karácsonyi dallamok, komolyzenei kompozíciók szólaltak meg. A gitár- és fuvolaegyüttes, fa- és rézfúvós duók, zongora négykezes, kamarakórusok és a Tücsök Zenekar előadásában nagy sikert arattak. A koncert záró részében a művészeti iskola Fúvós Zenekara, Debreceni Örs vezetésével szerzett örömöt a közönség számára.

Az est befejeztével a fellépők és hallgatók egyaránt elmondhatták, hogy sok zenei élménnyel gazdagodhattak. Ez a Karácsonyi hangverseny is hozzájárult ahhoz, hogy a mindennapok gondjait félretéve, ráhangolódjunk az ünnepre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.