- hirdetés -

Felszállt a füst Rákóczitelepen, az egyesület vezetősége megnevezte az új edző személyét, miszerint a szezon végéig Kvasznovszky József látja el a Rákóczi szakmai vezetését.

Mint ismeretes, a szezon végén Dávid Zsolt elköszönt a csapattól. A megyei I. osztályban szereplő Rákóczi Vasas nem maradt sokáig tréner nélkül, szerdán este Csizmadia Imre elnök megnevezte az új edző személyét. A helyi, megyei és országos viszonylatban is jól ismert Kvasznovszky József  veszi át tavaszra a piros-fehéreket.

Egységes csapat kialakítása a cél

– A csapat régi-új vezetőedzője, Kvasznovszky József veszi át a gárda irányítását, erről alig néhány órája állapodtunk meg a szakemberrel – közölte a hírt Csizmadia Imre klubelnök. – Közös egyetértésben abban állapodtunk meg, hogy az egyezségünk a tavaszi idényre szól, nyáron azonban újra átbeszéljük a folytatás lehetőségeit.

Kvasznovszky József (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az új tréner a január 6-i kondorosi teremtornán, a Békés Takarék Kupán mutatkozhat be a csapat élén, ami tulajdonképpen a Rákóczi labdarúgói téli felkészülésének prológját jelenti majd.
– Józsitól azt várjuk, hogy a tavaszi szezonban a hosszú ideje ismert egységes, baráti szellemű Rákóczi Vasast láthassák viszont a pályán a szurkolóink, emellett persze az őszihez hasonló eredményes szereplést is remélünk. Természetesen nem mondtunk le arról sem, hogy a felsőházi rájátszás során előrelépjünk a tabellán, ugyanakkor a realitásokkal is tisztában vagyunk: riválisaink kivétel nélkül jobb anyagi kondíciókkal rendelkeznek, tehát ehhez bravúrosan kellene teljesítenünk – tette hozzá Csizmadia Imre egyesületi elnök.

Megkerestük röviddel a kinevezése után Kvasznovszky Józsefet, értékelje a kialakult helyzetet, milyen tervekkel lát munkához.

Kvasznovszky: nem szeretem a középszerűséget

– A vezetők és több játékos kérésére rövid gondolkozás után igent mondtam a felkérésre. Úgy hallottam, morálisan van szétcsúszva a társaság. Segíteni jöttem, célom hogy a csapat és az edző újra egymásra találjon. Aki ismer az tudja, hogy csak a megalkuvás nélküli győzni akarást ismerem. Ezt várom el a játékosoktól is. Az alapcél, a felsőházba jutás egy lépcsőfok, nem szeretem a középszerűséget. Természetesen a merészebb tervekhez ismerni kell a játékoskeretet, ami az átigazolási időszak végére kristályosodik ki. Ehhez kell majd alakítani a taktikát – nyilatkozta kérdésünkre Kvasznovszky József.

A Rákóczi január 6-án kondorosi teremtornával kezdi meg a felkészülést a tavaszi folytatásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.