- hirdetés -

A szelektív és zöld hulladékgyűjtés 2017-hez hasonlóan jövőre is havonta egy alkalommal lesz elérhető az ingatlanhasználók számára.

A társasházi övezetben a szelektív gyűjtés továbbra is a szelektív szigeteken valósul meg a szükséges járatgyakoriság mellett. Amennyiben még nem vették át a szelektív hulladékgyűjtő edényt, úgy az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kéri a felhasználókat, hogy ebben az esetben a Fürdő utca 5. szám alatti telephelyén tegyék meg, hétköznaponként 7 és 15 óra között.

Közleményben kiemelte, hogy a szelektív gyűtjőedénybe csak a felsorolt csomagolási hulladékok helyezhetők el.

Papírcsomagolási hulladék: papír, karton, italos doboz, papír alapú kiadványok (újság, folyóirat füzet, könyv stb.) és csomagolóanyagok

Ami nem kerülhet bele: zsíros, szennyezett papírok, műanyag borító, használt egészségügyi papírok, indigó, fax papír, egyéb szennyeződéseket tartalmazó papírok (olajos, oldószeres), használt papír zsebkendő, papírtörlő, szalvéta, nejlon fólia, ragasztó szalag

Műanyag csomagolási hulladék: ásványvizes és üdítős PET palack, műanyag fólia, italos és vegyszeres műanyag flakonok, műanyag zacskók és fóliák, tejfölös és joghurtos poharak, PP és HDPE jelzésű kozmetikai szeres flakonok. A poharak, flakonok és palackok kimosva és laposra taposva.

Ami nem kerülhet bele: olajos, zsíros flakonok, műanyag játékok, videó- és magnókazetta, CD/DVD lemezek stb.

Fém csomagolási hulladékok: fém alapú eszközök, alumínium italos dobozok, konzerves dobozok, kimosva, laposra taposva, valamint alufólia és fém zárókupak.

Ami nem kerülhet bele:
vegyszeres, olajos, zsíros fémdobozok, nem csomagolási eredetű fémhulladék, háztartási berendezés, festékkel vagy egyéb vegyszerrel szennyezett fémdobozok

Szelektív hulladékgyűjtési időpontok

Január 22-26.,
Február 19-23.,
Március 19-23.,
Április 16-20.,
Május 14-18.,
Június 11-15.,
Július 9-13.,
Augusztus 6-10.,
Szeptember 3-7.,
Október 1-5., Október 29 – November 2.,
November 26-30.,
December 24-28.

A szelektív hulladékgyűjtési napok megegyeznek a vegyes hulladék gyűjtési napjaival, az ügyfeleket arra kérik, hogy ennek megfelelően a szelektív gyűjtőedényt reggel 6 órára az ingatlan elé helyezzék ki a kommunális edénnyel együtt a megfelelő szállítási napokon. A hulladékgyűjtő szigetek változatlanul megmaradnak, az üveg csomagolási hulladékot mindenkinek oda kell vinnie, a kiosztott szelektíves hulladékgyűjtő edénybe nem helyezhetők el.

Jövőre is havi egy alkalommal viszik el a szelektív és a zöldhulladékot (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Zöldhulladék gyűjtés és gyűjtési időpontok

A házhoz menő zöldhulladék gyűjtés a 2018-ban is havonta egy alkalommal lesz elérhető az ingatlanhasználók számára. Lakóingatlanonként legfeljebb 240 űrmértékű áttetsző zsákba, illetve gally, nyesedék esetén kötegelve (0,25 m3) szíveskedjenek kihelyezni. Zöldhulladékok közé különösen a fűfélék, falevelek, fás és lágyszárú kertinövények és azok részei, gallyak, ágak sorolhatók.

Gyűjtési időpontok:

Január 15-19.
Február 12-16.
Március 12-16.
Április 9-13.
Május 7-11.
Június 04-08.
Július 02-06. Július 30.- Augusztus 03.-ig
Augusztus 27-31.
Szeptember 24.-28.
Október 22-26.
November 19.-23.
December 17.-21.

A zöldhulladék gyűjtési napok megegyeznek a vegyes hulladék gyűjtési napjaival. Ebben az esetben is az szelektív hulladékgyűjtési gyakorlat érvényes, azaz reggel 6 órára az ingatlan elé helyezzék ki a zsákokat, kötegelt gallyakat a kommunális edénnyel együtt a megfelelő szállítási napokon.

Zöldhulladék gyűjtésére alkalmas áttetsző zsákok ügyfélszolgálati irodáikban is (5900 Orosháza, Fürdő u. 5. Tel: 68/512-460 és az 5900 Orosháza, Könd u. 47-49. Tel: 68/898-076) megvásárolhatók ügyfélfogadási időben. A gyűjtési időpontokkal kapcsolatos változtatás jogát fenntartják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.