- hirdetés -

A Jézuska Járatnak köszönhetően több mint száz gyermek álma vált valóra december 19-én a művelődési házban. A civil kezdeményezéshez sok orosházi angyalka csatlakozott, de az ország több pontjáról is érkezett felajánlás.

A gyermeknek akkor van igazán boldog karácsonya, ha a fa alatt láthatja azt a meglepetést, amire vágyik, akár évek óta. Ez főleg igaz a hátrányos helyzetű gyermekekre, akiknek szülei nem tudnák megvenni a kívánt ajándékot. Ezért jött létre a Jézuska Járat 2012-ben, hogy nekik is részük legyen az ajándékbontás csodálatos élményében, még örömtelibbé téve számukra a szeretet ünnepét. A jótékonysági szerveződésnek köszönhetően már az ötödik alkalommal valósulhatott meg a karácsony csodája számukra.

Sikerült mosolyt varázsolni a gyermekek arcára (Klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Most is az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata dolgozói gyűjtötték össze és továbbították a gyermekek Jézuskának írt kívánságait Petrus Mártának, aki a kezdeményezés ötletgazdája és főszervezője. A Jézuska Járat hivatalos oldalán közzétett kívánságlista segítségével tudták igazán személyessé tenni az ajándékokat. Nagyon sok jó szándékú angyalka kellett ahhoz, hogy a 132 rászoruló gyermek álma valóra válhasson.

Orosházáról is sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, de az ország több pontjáról is érkeztek ajándékok.
– Jó látni, hogy évről évre a Jézuska Járatnak köszönhetően egyre több gyermeknek tudunk ajándékot varázsolni a karácsonyfa alá. Sokféle kívánság volt a listán, de a lányok főleg babát, a fiúk pedig távirányítós autót szerettek volna. Sokan kértek kabátot, bakancsot, vastag téli ruhákat. Szeretnénk minden adományozónak megköszönni, hogy az ajándékkal szebbé tették a gyermekek karácsonyát – mondta Csapó Zsuzsa, a családsegítő szolgálat szakmai vezetője.

Sok családnál biztosan szebb lesz a karácsony (Klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Az örömteli eseményt Dávid Zoltán polgármester nyitotta meg, aki maga is részt vett az ajándékok kiosztásában, melyben közreműködtek még a családsegítő szolgálat munkatársai is. Az ünnepélyes átadón a gyerekek izgatottan bontogatták a szépen becsomagolt ajándékokat. Igazi boldogság tükröződött arcukról, amikor megpillantották a vágyott távirányítós autót, Jégvarázsos ruhákat, vagy éppen az új kabátot. Néhányan viszont még pár napot várnak az ajándékok kibontásával, szeretnék a karácsonyfa alá rakni, és szenteste együtt az egész családdal kibontani.

Az ünnepségen a Táncsics gimnázium tanulói karácsonyi történetekkel, és dalokkal hoztak ünnepi hangulatot a művelődési ház koncerttermébe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.