- hirdetés -

Idén is több százan énekeltek a városi kórushangversenyen december 19-én a Petőfi Művelődési Központban. A nagyszabású eseményen Orosháza összes kórusa felvonult.

Énekszó: ének, amelyet rendszerint többen, valamilyen csoportban folyamatosan, hosszan tartóan énekelnek. A magyar nyelv értelmező szótárában ez a meghatározás áll, nekünk hallgatóságnak azonban ennél sokkal többet jelentett a kórusok idei fellépése is.

A Szokolay teremre ezúttal is kitehették volna a megtelt táblát a szervezők, a pótszékekkel együtt sem volt elég ülőhely. A fal mellett állók viszont láthatólag éppen úgy belefeledkeztek a műsorba, mint azok, akik ülve hallgathatták végig a kórusok fellépését.
– Minden évben nagy dilemmát jelent a helyszín kiválasztása, mivel a hangverseny iránti érdeklődés jóval nagyobb a Szokolay Sándor terem befogadó képességénél – mondta Takácsné Manczúr Gabriella szervező, a művelődési központ munkatársa.
– Köztudott azonban, hogy ez a kiváló akusztikával rendelkező terem alkalmas hangversenyek megrendezésére, ezért inkább felvállaltuk, hogy kevesebb néző vehet részt az előadáson, hiszen a hangzás tökéletes – egészítette ki.

A fiatalok hangja zengte be a Szokolay termet (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A csaknem 350 gyermek és felnőtt énekhangja valóban beragyogta a teret, egy kis időre elfeledtette a karácsony előtti készülődés lázát, segítette a lelki töltekezést. A kórusok az alkalomhoz illő dalokkal készültek, sokszor több szólamban énekelve mutatták meg, hol tartanak éppen. A lelkesedés tagokon és karvezetőkön egyaránt érezhető volt. Utóbbiak munkáját köszönte meg egy-egy cserép virággal Dávid Zoltán polgármester.

A Czina iskola irodalmi összeállítással színesítette a hangversenyt, amelyen az hét kórus lépett fel.
Vörösmarty Mihály Általános Iskola Kicsinyek Kórusa
Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium kórusa
Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Kórusa
Eötvös József Katolikus Óvoda és Általános Iskola vegyeskara
Szokolay Bálint Madrigál Kórus
Evangélikus Egyházközség Vivit Kórus
Kodály Zoltán Gyermekkórus

Azok a szülők és érdeklődők, akik nem kaptak helyet a teremben, az előtérben lehelyezett kivetítőn követhették az előadást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.