- hirdetés -

A nyolcadik helyen álló Eger együttesét látta vendégül idei utolsó hazai bajnokiján az OFKSE NB I-es kézilabda csapata. A vasárnapi mérkőzés két pontja rendkívül fontos volt mindkét csapat számára, de mint minden sporteseményen, itt is csak az egyik győzhetett.

Orosházi FKSE-Linamar–Eger SBS Eszterházy 25–28 (9–12)

Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Hargitai, Markó.

Orosháza: Orosháza: Szabó L. – PÁSZTOR M. 7, Ferenczi 1, Knezevic 1, Markoski 3, Milas 2, Németh L. 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Stranigg 1, Gyene 4 (3), Srsen 1, Németh G. 3, Z. Radojevic, Antal. Vezetőedző: Buday Dániel.

Eger: STOCHL 1– Vaskó 2, I. Radojevic 3, Bajorhegyi, Kiss G., PETRO 5, Takács B. 2 (1). Cs.: Repóth (kapus), Szepesi 1, SZABÓ P. 5, Dobó 1, Lezák 2, Antl 4 (2), Aflitulin 2, Füzi. Vezetőedző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 10 ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

Már a mérkőzés előtt megkezdődött a küzdelem. A szurkoló csapatok próbálták túlharsogni egymást. A mindössze tíz fős egri tábor síppal, dobbal, dudákkal, nem maradt alul zajkeltésben a hazai B középpel szemben.

A találkozó egy-egy elhibázott támadás után vendég találattal indult. Kevés gól és nagy küzdelem jellemezte a mérkőzés elejét (is). A vendég védelem egyik meghatározó játékosa, Bajorhegyi Ádám már a nyolcadik percben begyűjtötte második kiállítását. Mindkét gárda igyekezett védekezésben kihozni magából a maximumot, de bánatunkra ez az egrieknek sikerült jobban. Hatos falat védekeztek, de nagyon gyors lábbal mindenhová odaértek. Ki-kilépő kettes védőik megállító szabálytalanságainak köszönhetően nem tudtak végig menni az orosháziak figurái. Hozzá kell tennünk, hogy a hazai támadások sebessége is hagyott némi kívánni valót maga után. Kicsit olyan öregurasan passzolgattak a fiúk. Ha el is jutottunk lövésig, az vagy célt tévesztett, vagy a mérkőzés napján negyvenkettedik (!)születésnapját ünneplő Stochl hárított. Az akarással nem volt probléma, csak nem bírtak a fiúk az egri védelemmel. Közben persze a másik oldalon Szabó Levente jó teljesítménye ellenére is be-be találtak a vendégek. Az elmúlt hetek találkozóihoz hasonlóan most is produkált egy hét perces gólképtelen időszakot Buday Dániel együttese. Ez alatt az egriek már öt góllal is vezettek. A hajrában a zöld-sárga mezben 100. bajnokiját játszó Pásztor vezetésével sikerült egy keveset kozmetikázni az eredményen, de így is háromgólos hátránnyal mehettek szünetre az orosháziak.

Védelemben nem válogattak az eszközökben a csapatok (Klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A második játékrészben nem sokat változott a meccs képe, kivéve, hogy itt már nem tudtak ellépni a vendégek, tartottuk a szünetbeli mínusz hármat. Gólra-gól játék zajlott, időnként pankrációra emlékeztető jelenetekkel. Védekezésben nem igen válogattak az eszközökben egyik csapat játékosai sem. Buday Dániel edző mindent megpróbált. Támadtunk hét a hat ellen, ami csak részben volt eredményes, kijöttünk követő emberfogásra is, de csak nem akart csökkenni a lemaradás. Az eltékozolt lehetőségek, a sok eladott labda és Stochl kapus jó védései akadályozták ezt. Többször is kettős emberhátrányban voltunk kénytelenek felvenni a harcot. A vendégek vezetésük birtokában nyugodtan játszottak. Hosszan támadtak, gyakran passzívig. Rutinosan lopták a másodperceket, a mieink pedig egyre inkább kezdtek rohanni, ami persze hibákat szült. A hajrára fel tudtunk zárkózni két gólra, de egy időn túli hetesből Antl visszaállította a félidei hármat.

A mérkőzésen tulajdonképpen végig az történt, amit az egriek akartak. A Stochl, Szabó Péter, Antl, Petró összeállítású rutinos szlovákiai kontingens jól tette a dolgát, szemben a mi légiósainkkal, akik – Domagoj Srsen kivételével – messze az elvárás és valós tudásuk alatt játszottak. A hazai csapatból Srsen mellett, szinte csak a végig gólerős Pásztor Máté volt dicsérhető.

Buday Dániel: – Rengeteg hibával játszottunk. Azok a meghatározó játékosok, akikben bíztam nem tudtak jól teljesíteni, az ellenfél kapusa pedig tucatnyi lövést védett.

Tóth Edmond: – Magabiztos győzelmet arattunk, amit megint csak a nagyon jó csapatszellemnek köszönhettünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.