- hirdetés -

Karácsonykor és év végén változik a vonatok közlekedési rendje a várható utazási igényekhez igazodva. A menetjegyek megváltásáról érdemes időben, akár több nappal előbb gondoskodni.

Az ünnepekkel együtt új menetrend is érkezik. Karácsonykor három napon, míg szilveszterkor két napon változik a közlekedési rend:  december 24-én és 25 én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok.

Az év utolsó és jövő év első napján is lesznek változások. December 31-én, szilveszterkor az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi ütem szerint közlekednek a vonatok. Január 2-án, kedden már a munkanapokon megszokott módon indulnak a vasúti járatok.

Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva és a helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság. Az utasforgalom karácsony környékén jelentősen megnő.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnepek előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlási lehetőséget is. Az előre megváltott e-vonatjegyeket kinyomtatva vagy megfelelő mobiltelefonon, tableten is bemutathatják a belföldi vonatok utasai. Az online vásárolt, automatából kinyomtatott jegy esetén 5, e-vonatjegy esetén 10, míg egyes, csúcsidőn kívül közlekedő vonatra szóló e-vonatjegy esetén 20 százalékos kedvezményt nyújt a MÁV-START a jegy árából – adta hírül a Magyar Államvasutak Zrt.

A menetrend-változásról az alábbi linken tájékozódhat!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.