- hirdetés -

Az elmúlt hétvégén, Gödöllőn rendezte évadzáró országos nyílt bajnokságát az IBK Világszervezet magyarországi szervezete. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) kilenc versenyzővel képviseltette magát.

Szinte elmaradhatatlan a „nyílt” szócska a közelmúlt karate versenyeinek elnevezésében. Az IBK országos bajnokság is nyílt volt, a többi világszervezet magyarországi képviselői is indulhattak. Annak, hogy csak néhány más szervezetbeli karatéka volt jelen, az volt az oka, hogy a többi szervezetnél is ebben az időszakban rendezték az Ob-kat. Így is harminc egyesület, mintegy kétszáz versenyzője lépett tatamira. Hét évestől (gyerek 3 korcsoport), egészen a B és C kategóriás felnőttekig küzdöttek és mutatták be a kata-kat.

Az orosházi versenyzők a hagyományoknak megfelelően jól felkészülten, magas szintű technikai tudással felvértezve érkeztek, amiről tanúbizonyságot is tettek a versenyek során. A kilenc orosházi karatés (karatés palánta) hat arany, négy ezüst és egy bronzérmet szerzett.

Az éremhalmozó orosházi kiscsapat és vezetőjük, Magon Hajnalka (fotó: OKKSZK)

Küzdelemben és kata-ban is első helyen zárt a gyerek3 korcsoportban Benedek Zalán. Ugyanebben a korosztályban de egy súlycsoporttal feljebb Boros Ádám, kata-ban harmadik, küzdelemben első helyet szerzett. A gyerek 2 korcsoportban Juhász Martin és Németh Richárd küzdelemben érdemelt ki ezüstérmet. Gyerek 1 korcsoportban Sebő Dávid, formagyakorlata ért aranyérmet, Farkas István pedig küzdelemben végzett az élen. Szintén ebben a korcsoportban, a nehézsúlyúak között bizonyult a legjobbnak Szőke Tamás, Jova Zsolt és Rábai Gergő pedig küzdelemben ezüstéremig jutott.

Egy további nagy megtiszteltetés is érte az orosházi csapatot, egészen pontosan a csapat vezető Magon Hajnalkát. „Sanpai Hajnit” harminc éves, a karatéban és a karatéért, sportolóként, majd edzőként végzett munkája elismeréseként egy szép oklevéllel és egy hatalmas kupával tüntette ki az IBK Magyarországi Szervezete.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.