- hirdetés -

Az ünnepek közeledtével sem pihenhettek az Orosházi Toldi SE versenyzői. December 16-17-én rendezték meg az év utolsó megmérettetését Békéscsabán, az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokságot.

A hétvégi megyeszékhelyi versenyen Rajos Vivien, a Táncsics gimnázium tanulója a 72 kg-os súlykategóriában indult. Élete első versenyén több érmet is bezsebelt, 30 kg-ot teljesített, ezzel az ifjúságiaknál első, junioroknál harmadik, még a felnőtteknél a negyedik helyet szerezte meg. Szintén a 72 kg-os kategóriában Pogány Andrea 85 kg-os nyomásával a felnőtteknél a dobogó második fokára állhatott, még masters1-ben magyar bajnokként végzett. Az összevont masters abszolút értékelésnél harmadik lett.

Kiváló eredménnyel fejezték be az Orosházi Toldi SE versenyzői a 2017-es évet (Fotó: Orosházi Toldi SE)

Schneider Erzsébet 84 kg-os súlycsoportban 88 kg-os nyomással új masters2 országos csúcsot állított be, és ezzel a masters2 magyar bajnoka lett. Felnőtteknél a bronzérmet szerezte meg. +84 kg-ban Lovas Mónika és Szabó Ágnes indultak. Mónika 165 kg-os eredményével (egyéni csúcs) juniorban – a súlykategóriájában és abszolút értékelésnél – az első helyen végzett. Felnőtteknél a súlycsoport és az abszolút második helyet érte el. Csapattársa, Ági lett a súlycsoport magyar, és abszolút bajnoka 190-es teljesítménnyel. A női csapat az első helyen végzett Békéscsabán.

Paczuk Ádám súlycsoportot váltva most 83 kg-ban 110 kg-os nyomással a junioroknál második, míg a felnőtteknél az ötödik helyezést érte el. +120 kg-ban nagy taktikai csatát vívva a többszörös magyar bajnokok előtt Véró Alex juniorként felnőtt magyar bajnok lett élete legjobbjával, 287,5 kg-os eredménnyel. Junior kategóriában szintén aranyérmesként végzett. Abszolút értékelésnél junioroknál második, a felnőtteknél harmadik helyet szerezte meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.