- hirdetés -

A harmadik gyertyát is meggyújtották Orosháza főterén, advent harmadik vasárnapján. Ezúttal a Vörösmarty iskola diákjai adtak elő ünnepélyes műsort, a gyertyagyújtás után pedig Janicsák Veca szórakoztatta a közönséget.

A hideg idő ellenére rengetegen gyűltek össze a város főterén a harmadik adventi gyertyagyújtás alkalmából. Rengetegen vásároltak kürtös kalácsot vagy forralt bort, de a műsor kezdete előtt a jégpályát is sokan használták.

A Petőfi Művelődési Központ és az Oros-haza Baráti kör által szervezett rendezvényen a köszöntő beszédet az Orosházi Kistérségi Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat fenntartójának képviseletében Fazekasné Nagy Éva mondta el.

A harmadik gyertyán is fellobbant az ünnepi láng (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Különleges hangulatú időszak az advent. A várakozásról, a készülődésről szól. Éppen ez adja az ünnep rangját. Ez az időszak ideális arra, hogy magunkba nézzünk, hogy tiszta fejjel és lélekkel induljunk tovább az egymás iránti szeretet és tisztelet útján – fogalmazta meg az ünnepi gondolatokat Fazekasné Nagy Éva.

Ezt követően a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Dávidné Bartha Szilvia és Tóth Margit által felkészített 3.a és 5.a osztályos csapatának az ünnepi műsora következett. Ezúttal pedig az utóbbi osztály egyik tanulójára, Szokolai Petrára várt a feladat, hogy meggyújtsa a harmadik gyertyát Orosháza adventi koszorúján.

Végül a 2010-es X-faktor legjobb női előadója, Janicsák Veca és nemrég létrehozott formációja adott koncertet a főtérre látogatóknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.