- hirdetés -

Baráti megmérettetésre gyűlt össze 5 település 150 versenyzője december 16-án, a Csiki Rebeka szervezésében megvalósult, első Mikulás Aerobik Kupán a Táncsics-csarnokban. Nem csak a nézők, de a versengő gyerekek is jól érezték magukat.

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Táncsics-csarnokban december 16-án. Nagy érdeklődés fogadta az első Mikulás Aerobik Kupát, melyen öt településről, öt egyesület, 45 csapatának 150 versenyzője mérte össze tudását több csoportban. Orosházán kívül Mezőberényből, Békésből, Makóról és Jánoshalmáról érkeztek aerobik sportolók, Orosházát a Csiko-Boat SE képviselte. A legapróbb növendékektől egészen a tapasztalt sportolókig akadtak résztvevők.

Csiki Rebeka, a Csiko-Boat SE edzője, valamint az esemény szervezője elmondta, remek csapat gyűlt össze, és nem a vérre menő küzdelem a célja a megmérettetésnek.
– Ez egy barátságos aerobik verseny. Itt nem is az a cél, hogy vérre menő küzdelmet vívjunk egymással, hanem inkább az, hogy megismerjük, illetve a nézők is megismerjék ezt a sportot, ugyanis Orosházán nem annyira elterjedt. Ezen kívül célunk még, hogy a megjelent egyesületek barátságot kössenek egymással, valamint az edzők és jelenlévő szakemberek pedig tanuljanak egymástól. Elmondható, hogy ez a nap leginkább a kölcsönös tanulásról, a kapcsolatépítésről és a vidámságról szól, mindezt megspékelve egy kis ünnepi hangulattal így a szeretet ünnepe előtt – mesélte az OrosCafénak Csiki Rebeka.

A vereny célja a sportág népszerűsítése és a kapcsolatépítés volt (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A kupát Dávid Zoltán polgármester nyitotta meg. Beszédében kiemelte a mozgás és a testedzés fontosságát, valamint örömét fejezte ki, hogy ez a kupa létrejött. A Csiko-Boat SE alapítója, Csiki Csaba is méltatta a létrejött rendezvényt. Visszaemlékezett a kezdeti szárnycsapásokra, majd elérzékenyülten kiemelte, büszke lányára, Csiki Rebekára, hogy megvalósította ezt sportnapot.

A megnyitóbeszédek után kezdetét vette az aerobik kupa, melyen egyes rajtszámmal a makóiak kezdték meg a sort, majd kettes rajtszámmal a legapróbb orosházi versenyzők mutatták be tehetségüket.

 

Eredmények:

Óvodások 1.helyezés

Up4 callange“A” csapat 2. hely

Up4 callange “B” csapat 3. hely

UP1 basic páros 2. Hely

UP4 basic trió 1. Hely

Up1challange csapat 1. hely

Up3 challange “A” csapat 1.hely

Up3 challange “B” csapat 4.hely

Amator up4 1.hely

Amtőr up vegyes 1.hely

Up2 basic egyéni 2. Hely

Up2 challange “A” csoport 1. Hely

Up2 challange “B” csoport 3. Hely

Up2 challange “C” csoport 4. Hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.