- hirdetés -

Mint arról az OrosCafén hírt adtunk, az év női erőemelője az Orosházi Toldi SE versenyzője, Szabó Ágnes lett. A Toldi dicsőséglistája ezzel azonban nem ért véget. Az év edzője is városunk klubjából került ki.

A Magyar Erőemelő Szövetség csütörtöki elnökségi ülésén az elnökség, az idei eredményei alapján, a Toldi SE edzőjét Musztafa Imrét választotta az Év Edzőjének. Az orosházi mester ezzel együtt ötödször végzett az élen az országban dolgozó edzők összehasonlításában.

Két világbajnok versenyzője közt az Év Edzője: Musztafa Imre (Fotó: Facebook/Toldi SE)

– Az elnökség számba veszi az ország edzőinek elért eredményeit. Kinek hány versenyzője szerzett Európa-bajnoki, világbajnoki érmet, érmeket. Figyelembe veszik a felnőtt eredmények mellett az utánpótlás nevelésben végzett munkát, az ifi és a junior világversenyeken elért helyezések tükrében. Idén a Toldi, illetve én kerültem ki győztesen Dr. Lombosi Melinda és a jelenlegi szövetségi kapitány, Kromek András előtt – magyarázza Musztafa Imre.

Mint a tornádó

A Toldis ifi versenyzők viszonylag kevés versenyen tudnak indulni, de a junior és a felnőtt mezőnyben két olyan hölgy is van, akire azt lehet mondani, olyan, mint a tornádó – mindent visz. Ilyen volt a 2017-es esztendőben a juniorok között Lovas Mónika. Junior Európa-bajnok és világbajnok lett, a felnőtteknél ugyanezt az eredménysort tudja felmutatni Szabó Ágnes. Ha ehhez még hozzátesszük Véró Alex junior Európa-bajnoki bronzérmét, akkor már nem is csodálkozunk az év edzőjének személyét illetően.

Folytatjuk…

A frissen megválasztott Év Edzőjét a jövőről is megkérdeztük. 
– Szerencsére sok fiatal jön évről-évre a terembe, az utánpótlás biztosítottnak látszik. Néha még sokan is vagyunk, mert anyagiak híján nem tudom a gyerekeket annyit versenyeztetni, mint kellene. Hála az égnek, 68 éves korom ellenére egészségileg viszonylag jól bírom. Szabó Ági is nagyon sokat segít. Mostanra már versenyzőm és edzőtársam egy személyben. Mindig reménykedem benne, hogy a következő évben anyagilag is „könnyebben lélegzünk”, és hát nagyon szeretem ezt sportot. Szövetségi kapitányságot már nem vállaltam, de a Toldiban folytatjuk – ígéri Musztafa Imre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.