- hirdetés -

A Magyar Erőemelő Szövetség szerdán ismertette az éves sportolói teljesítmény alapján meghozott döntését. Az orosházi versenyző erőemelésben és fekvenyomásban is az év legjobb női sportolója lett.

Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője már hetedszer nyerte el a díjat. A sportoló 2017-ben többek között felnőtt világ- és Európa-bajnok lett, továbbá Európa-csúcsot állított be.

– A telefonos gratulációkból tudtam meg, hogy én lettem az év legjobb erőemelője. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy az idei eredményeim alapján számítottam erre a címre, amelyet minden évben nagy örömmel fogadok. A jövőben is szeretnék hasonló eredményeket elérni és tovább feszegetni a határaimat – nyilatkozta a hír hallatán Szabó Ági.

Az Eb arany újabb címet ért Szabó Ági számára (Fotó: Facebook)

Az év sportolója címet a nemzetközi eredményesség alapján ítéli oda a szövetség. A Toldi SE kiváló versenyzője 2017-ben erőemelő és raw fekvenyomó Eb-t és világbajnokságot nyert +84 kg-os súlycsoportban. Szabó Ágnes elmondta, 2018-ban is részt kíván venni a raw fekvenyomó világbajnokságon, valamint más versenyeken is az éves támogatás függvényében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.