- hirdetés -

Kátyús útburkolatot újítottak fel a VÜRT szakemberei. A Csorvási úton található szakasz elsősorban a kerékpárral dolgozni járók érdekében lett rendbe hozva.

Önkormányzati kezdeményezésre lett felújítva egy nagyobb útszakasz Orosházán, a Csorvási úton. A munkálatokra a Linamar Hungary Zrt. és Guardian Orosháza Kft. kérése miatt volt szükség, ugyanis a kerékpárral dolgozni járók számára az útszakasz körülményei korántsem voltak ideálisak.

Új aszfalton gurulhatnak a járművek (Fotó: Rajki Judit)

A Linamar és az Orosházi Üveggyár közötti bekötő szakasz kátyús útburkolat felújítását a VÜRT szakemberei végezték november 16-a és december 1-je között. A kátyúk az évek alatti felfagyásokból keletkeztek. A lehulló csapadék ugyanis beszivárog az útszerkezeten található repedésekbe, megfagyva kitágul és károsítja az út egységes szerkezetét, ami tavasszal a kátyúk megjelenését eredményezi.

– Az üveggyári bekötő út és annak környezetében nem kevesebb, mint 58 darab kátyút szüntettünk meg – tájékoztatta az OrosCafét Benkő Ferenc az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Benkő Ferenc hozzátette, a munkák során 44 zsák 1,1 tonna mennyiségű hidegaszfaltot dolgoztak be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.