- hirdetés -

A tanyán, családjuktól távol  élő időseknek tartottak ünnepséget december 12-én a művelődési házban.

Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata, valamint az Egy Más Jövőért Alapítvány a Tanyagondnoki szolgálat jóvoltából, kedden tartotta hagyományos Idősek karácsonya nevet viselő programját a művelődési ház Bubik termében.

Halustyik Éva vezetőtől megtudtuk, az alapítvány idén is nyert egy pályázatot az önkormányzattól, melyből programsorozatot indítottak. Ennek első állomása szeptemberben, az Idősek napi rendezvényük volt, majd egy klubot indítottak kortalanságok, életmód címmel. Ez a karácsonyi ünnepség a záró program.
Nyitó gondolataiban a vezető hangsúlyozta, igyekezzünk az örök emberi értékeket keresni. A család gyógyító szeretetét, a hit támaszadó erejét, és a közösség értékteremtő képességét.

Fontos, hogy együtt ünnepelhessenek (Fotó: Rajki Judit)

– Nagyon örülök, hogy idén is sikerült energiát, pénzt fordítani a rendezvényre, ahol az idősekkel közösen a fehér asztal mellett együtt ünnepelhetjük meg az évet és a karácsonyt, mely mindenkinek ugyanazt jelenti: a családot és közösséget – fogalmazta meg Dávid Zoltán polgármester.

A rendezvényt a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei fuvola és csellójátékukkal, a Táncsics gimnázium tanulói énekszóval színesítették. A 37 meghívott vendégnek ebéddel, és apró ajándékkal kedveskedtek a szervezet tagjai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.