- hirdetés -

Már hagyománnyá vált, hogy a szeretet ünnepéhez közeledve családias hangulatban ünnepel a Vadvirág Esély Klub. Zenés-táncos műsorokkal is kedveskedtek az akadályozottsággal élőknek az Október 6 utcai intézményben december 11-én.Már több mint húsz éve december 3-a a Fogyatékos Emberek Világnapja, melyen felhívják a figyelmet a baleset, betegség, vagy katasztrófa következtében fogyatékossá váltak nehézségeire. Erről a napról is megemlékeztek a december 11-én tartott karácsonyi ünnepségen.

Az eseményen a 35 klubtag mellett jelen voltak az intézmény vezetői és dolgozói is, akik egész évben gondoskodásukkal és szeretetükkel azon fáradoznak, hogy a fiataloknak szebbé tegyék a mindennapjait.

A vadvirágosoknak sokat segít a klub a mindennapokban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője ünnepi beszédében hangsúlyozta, fontos a fogyatékkal élők elfogadása, megbecsülése.
– Szeretnénk ha éreznétek, fontosak vagytok nekünk. Célunk, hogy az esélyegyenlőség elve megmutatkozzon a hétköznapokon is. Amikor hozzátok érkezem, mindig jókedvet és vidámságot tapasztalok. Ragaszkodásotok és elfogadásotok mások irányába példaértékű. Sok szeretetet kapunk tőletek, és most is szeretnénk ezt viszonozni a karácsonyi ünnepekhez közeledve – hangzott el.

A délelőtti ünnepségre szórakoztató műsorokat is szerveztek. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai táncos produkcióját nagyon élvezték a klubtagok. S.Nagy Péter énekes műsora igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a terembe. A Fehér Karácsony című számot már együtt énekelték a klubtagok az énekessel.

A vadvirágosok nagyon örültek az ajándékoknak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A produkciók végén mindenki kapott egy csomagot, melyben főként édességek, és rágcsálnivalók voltak. Kiosztásukban Dávid Zoltán polgármester is segített. A teremben a szépen feldíszített fenyőfa alatt egy nagyméretű ajándék is várta kibontását. A klubtagok izgatottan csomagolták ki az új magnót, melynek láthatóan nagyon örültek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.