- hirdetés -

Karácsony alkalmából tartott ünnepi összejövetelt Szentetornyán a Magunkért Egymásért Civil Egyesület. Az eseményen Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is részt vett.

Alapítása, azaz 2009 óta szervez karácsonyi összejöveteleket a Magunkért Egymásért Civil Egyesület. Az idei év sem volt kivétel, december 11-én, a Szentetornyai Közösségi Házban került sor az ünnepségre.
– A hagyományoknak megfelelően minden évben rendezünk egy előkarácsonyi összejövetelt.  A szervezés főbb szempontja, hogy ne csak klubtagokat hívjunk a rendezvényünkre, hanem az egész faluközösséget. Remélem sok emberhez jutott el a meghívásunk – mondta Keller Erika, az egyesület elnöke.

Keller Erika először Dávid Zoltánnak, Orosháza polgármesterének adta át a szót.
– Az a közösség, amely mindig együtt van, azt gondolom, olyan erőt kölcsönöz az itt élőknek, hogy megoszthatják egymással problémáikat és mindig számíthatnak is egymásra. Orosháza Város Önkormányzata is igyekszik figyelemmel és gondoskodással kísérni az Önök életét – hangzott el a köszöntőben.

A rákócztielepi általános iskolások ünnepi műsorral készültek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ezt követően Antal László, a körzet önkormányzati képviselője beszélt a jelenlévőkhöz. Köszöntőjének középpontjában a karácsony jelentősége állt.
– Az ünnepé, mely alkalmából ismét gondolhatunk szeretteinkre vagy barátainkra. Hiszen a Föld keresztények lakta területein minden embernek ugyanaz jut eszébe karácsony hallatán. Az öröm, a békesség és a szeretet – fogalmazott.

A köszöntők után az egyházak képviselői, Iványi László katolikus plébános, Lacki János evangélikus és Szalkay Róbert református lelkészek osztották meg gondolataikat a hallgatósággal. Végül a rákóczitelepi iskola irodalmi szakkörének és az egyesület tagjainak énekét és szavalatát hallgathatták meg az ünnepelni összegyűltek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.