- hirdetés -

A 12. fordulóból halasztott mérkőzést pótoltak december 9-én a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Déli-csoportjában. Az OMTK-ULE hazai pályán nagy csatában győzte le az Újkígyós együttesét.

A 2. helyezett, 39 pontos   OMTK-ULE fogadja a 3. helyen álló, 38 ponttal rendelkező Újkígyóst.

OMTK-ULE 1913  –  Újkígyós  FC    2 – 1        ( 0 – 1 )

Gyopáros, OMTK-Sportcentum, műfüves pálya. 50 néző. Vezette: Tóth I. (Ancsin Z., Hankó B.)

Orosháza: Marunák – Kovács D., Lestyán, Elekes, Futaki, Mucsi, Barna, Szabó N., Buza (Fejes), Sindel, Kasza. Edző: Czollner Gábor.

Újkígyós: Kun – Kocziha (Csatlós), Gyaraki, Török, Dunai (Varga P.), Farkas V., Gazsó (Szabó Z.), Kovács P. (Horváth Z.), Csiernyik, Gedó, Horváth B. Edző: Zsiros György.

– Az év utolsó mérkőzésén szeretnénk a legjobb formánkat nyújtani. Az Újkígyós csapata az egyik olyan ellenfél, aki minden eszközt bevetve megpróbálja megakadályozni, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, bár a múlt héten is ezt mondtam. Remélem, megint tévedni fogok! – nyilatkozta a mérkőzés előtt  Czollner Gábor edző.

Újabb orosházi győzelem (Fotó: Rajki Judit)

A mester nem sokat tévedett, mert valóban roppant nehéz mérkőzésen szerezte meg a három pontot az ULE és rázta le az üldözők sorából az Újkígyóst.

A gólok története:

A 22. percben egy szögletet követően Marunák kezéből kiperdült labdát passzolt a hálóba Gyaraki, 0-1. Az orosháziak kapustámadást reklamáltak a játékvezetőnél, de Tóth Imre játékvezető szabályosnak ítélte meg a szituációt.

Az 57. percben egy mintaszerű bal oldali támadás végén a középen érkező Buza passzolta a hálóba a labdát, 1-1.

A 81. percben ismét egy remek támadás futott a bal oldalon, Kasza beadása után a kapu előtti kavarodásban Buza talált a hálóba, 2-1.

Buza Barnabás mai góljaival átvette a vezetést a góllövőlistán, az orosházi csatár 21 találattal vezeti a listát a 20 gólos Tanner Gergő (Mezőkovácsháza) előtt.

Czollner Gábor: Az első félidőben pontatlanul játszottunk, egy vitatható góllal vezetést szerzett a vendég együttes.  A második félidőben minden erőnket mozgósítva megfordítottuk az eredményt. A mai győzelemmel azt gondolom, szépen zártuk az évet és bizakodva várhatjuk a tavaszi folytatást. Örülök, hogy komolyabb sérülés nélkül úsztuk meg a mérkőzést.

A bajnokságot a Nagyszénás vezeti 45 ponttal a 2. OMTK-ULE (42 pont) és a 3. Újkígyós (38 pont) előtt. A tavaszi folytatás február 24-én az OMTK-ULE 1913 – Nagyszénás mérkőzéssel kezdődik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.