- hirdetés -

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szervezésében valósult meg az I. Orosházi K-pop Fan Meet, magyarul rajongói találkozó. Az irányzatot kedvelő fiatalok együtt töltöttek el egy délutánt, ahol az orosházi Level táncegyüttes és a szegedi NNG  Dance Club is bemutatkoztak a helyi rajongóknak.

Zsúfolásig megtelt a Diáktanya az I. Orosházi K-pop rajongói találkozón, december 9-én. Egyre több kedvelője van a K-pop (Koreai popzene) világának. Az irányzat rajongói egyfajta életérzésként tekintenek a koreai zenére és az ehhez tartozó táncra egyaránt. Pallag Adrienn, az esemény egyik szervezője elmondta, a délután fő célja, hogy a helyi rajongók közelebbről is megismerhessék egymást.

-Egyre többen kedvelik ezt a műfajt, és Orosházán is egyre nagyon rajongó tábor kezd kialakulni. Úgy gondoltuk egy ilyen rendezvényen összeismertetjük a helyi K-pop rajongókat egymással, így kovácsolva egy közösséget. Fontosnak tarjuk, hogy minél többen közelebbről is megismerjék ezt a műfajt – mondta Pallag Adrienn, aki maga is nagy Korea rajongó. Már három éve tanulja a koreai nyelvet és reményei szerint hamarosan a nyelvvizsgát is megszerzi.

A szegedi NNG előadása nagy sikert aratott (Fotó: Rajki Judit)

A szegedi NNG Dance Club is meghívást kapott a rendezvényre. A fiatal táncosok energikus produkciójukkal örvendeztették meg a közönséget. Kiss Melinda, az NNG vezetője elmondta, nagyon izgalmas számukra, hogy Orosházán léphetnek fel. -Orosháza az első hely Szegeden kívül ahol fellépünk. A helyi rajongók nagyon aranyosak, kedvesek és jó hangosak. Jó kis délutánnak ígérkezik a mai – mondta az OrosCafénak Kiss Melinda.

Az orosházi Level táncegyüttes első fellépése volt a szombati. A formáció még 2016-ban alakult. Először egy flashmob erejéig álltak össze a fiatalok, majd ebből született a Level táncegyüttes.  A tagok egytől-egyik Korea imádók. Fejes Kinga, a formáció egyik tagja elmondta, a koreai tánc különlegessége az egyedi mozgásban rejlik.

-A koreai tánc annyira más. Úgy vélem sokkal egyedibb, mint más modern tánc.  Ennek egyik oka, hogy a koreai előadók is mások, például jóval vékonyabbak, mint más országok táncosai, ezért könnyedebben is mozognak – mesélte Fejes Kinga. 

A rajongóktól megtudtuk, Orosháza más településekhez képest nagy számú K-pop és Korea-rajongóval büszkélkedhet. A délután hátralevő részében különféle társas programokon is részt vehettek a megjelentek. 

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.