- hirdetés -

Immár nyolcadik alkalommal gyűltek össze a rákóczitelepiek ünnepelni a Művelődési ház elé.

Mintegy ötvenen gyűltek össze december 8-án a közösségi házuk elé Rákóczitelepen, hogy együtt hangolódjanak a karácsonyra. Az ünnepség magánkezdeményezésre valósult meg Botos Attila és felesége jóvoltából, és mára hagyománnyá nőtte ki magát. A karácsonyfa, – melyet a rákóczitelepiek öltöztetnek fel minden évben saját készítésű díszeikkel – ünnepi pompában állt.

Kicsik és nagyok együtt a karácsonyfa körül (Fotó: Rosta Tibor)

Idén is Fejes Róbertné alpolgármester, a körzet képviselője mondta el ünnepi gondolatait. Hangsúlyozta, az advent az év egyik legszebb ünnepe, ami a szeretetről és összetartásról szól.
– Kívánom, hogy ez a szeretet, ez a hála ne csak erre az időszakra szóljon, hanem minden napra. Találjuk meg az örömöt, a boldogságot szeretteinkben – fogalmazott. Az alpolgármester kiemelte, Rákóczitelep egy olyan összetartó lokálpatrióta közösség, amire büszke lehet Orosháza.

Iványi László katolikus esperesplébános, és Laczki János evangélikus lelkész áhítata után a Bácska utcai Óvodások és a rákóczitelepi iskolások ünnepi előadását hallgatták meg a kilátogatók. Béres Enikő gyermekdalokat énekelt, a legkisebbek nagy örömére. A rendezvényen a Télapó is megjelent, aki szaloncukorral kedveskedett a rákóczitelepi gyerekeknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.