- hirdetés -

Virágokat, koszorúkat és mécseseket loptak el több sírhelyről az Alvégi temetőben. A tetteseket nem egyszerű elkapni, a korábbi feljelentések csak egyszer vezettek eredményre.

Megdöbbentő látvány fogadta Vargáné Csizmadia Ellát, amikor az Alvégi temetőben szerette volna meglátogatni elhunyt családtagjai sírhelyét. Valaki ugyanis a vázával együtt elvitte a sírokról a virágokat, de a mécseseket sem hagyta ott. Ez már nem az első ilyen eset volt, korábban is előfordult, hogy így vitték el a virágokat, többet pedig tövestől téptek ki.

– A legfájóbb egy fekete szalagos fehér rózsa hiánya, amit a lányom vitt ki a férjem sírhelyére. Tegnap még megvolt, most viszont sehol sem láttam. Többször szóltam már a temető gondnokának, hiszen korábban is előfordult ilyen, de egy ideje nem volt már rá példa. Még a halottak napja után az odahelyezett koszorúk tűntek el legutóbb – mondta kétségbeesetten az asszony.

Hozzátette, hogy a rendőrségre is többször irányítottak már, de sajnos egyszer sem vezetett eredményre. Mindig azt a választ kapta, hogy ismeretlen a tettes.

– A legmegdöbbentőbb, hogy még csak nem is eldugott helyen van a férjem és az unokám sírja, hanem a ravatalozótól alig húsz méterre – mondta.

Ilyen mécseseket loptak el a sírhelyről (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ráadásul nem csak ő járt így, hallotta, hogy többen is panaszkodtak hasonló esetekről. Ideális lépésnek kamerák felszerelését tartaná, persze tisztában van vele, hogy egy 14 hektáros temetőben ez nem lenne egyszerű. A folyamatos lopások viszont egyre nagyobb problémát jelentenek.

– Korábban az alumíniumból készült díszeket szedték le, akkor volt is rendőrségi feljelentés. A feljelentést mindig az elhunyt családtagjai tehetik. A temetkezési vállalat is gyakran ad fel hirdetéseket újságban, pénzjutalmat ajánlanak fel. Ez két éve vezetett utoljára eredményre, akkor meglettek az eltulajdonított értékek – tájékoztatta az OrosCafét a Rekviem Temetkezés képviseletében Bulyovszki György.

Bulyovszki György elmondta, hogy azóta is gyakran adnak fel hirdetéseket, de az utóbbi időben nem jelentkeztek nyomravezetők. Letört alumíniumdarabokat viszont gyakran találnak. Az elmúlt időszakban főleg halottak napja környékén érkeztek bejelentések.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.