- hirdetés -

Az ORFK az ünnepek közeledtével felhívta a figyelmet a biztonságra. A tudnivalókat Kis Rozália orosházi rendőr főhadnagy mondja el.

Karácsony közeledtével megnő a lopások száma világszerte. Sokszor a saját figyelmetlenségünk is megkönnyíti a tolvajok dolgát. Mai cikkünkben a bevásárlóközpontokban előforduló lopásokkal és gépjármű feltörésekkel foglalkozunk.

– A bevásárlóközpontokban karácsony környékén megnő a forgalom. Az emberek szorosabban haladnak el egymás mellett, így a tolvajoknak nagyobb esélyük van célt érni. Az értékeinket és a kabátunkat ne tegyük a bevásárlókocsiba, s ne hagyjuk azokat őrizetlenül. Az irataink és értékeink mindig legyenek testközelben. A pénztárcánkat ne tegyük a pultra vagy az áruszalagra – figyelmeztetett Kis Rozália.

Lehetőség szerint lámpa alá vagy kamerával megfigyelt helyre parkoljunk (Fotó: Pixabay)

Bevásárlás után a kocsit a gépjárművünkhöz tolva, értékeinket mielőbb rakjuk be az autóba. A lopás kockázata jelentősen megnő, ha értékeinket és a vásárolt árucikkeket az utastérben hagyjuk. Ha vissza kell mennünk az üzletbe, pakoljuk be ezeket a csomagtérbe – emelte ki Kiss Rozália
A főhadnagy végezetül elmondta, hogy parkoláskor lehetőleg olyan helyre álljunk, ahol kamera rendszer működik, sötétben pedig lámpa alá. Az ablakokat teljesen húzzuk fel, résnyire se hagyjuk nyitva, a gépjárművet pedig mindig zárjuk be, amit a kilincsek meghúzásával ellenőrizzünk.

Amennyiben észleljük, hogy járművünket feltörték, ne nyúljunk semmihez, hiszen az autót és környezetét is vizsgálni fogja a rendőrség. 

Bejelentést a 107 és 112 -es ingyenesen hívható telefonszámon tehetnek. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.