- hirdetés -

Újabb applikáció könnyítheti meg a hétköznapokat. Felírt vényeinknet az orvostól kilépve máris előjegyezhetjük a patikában egy mobilos program segítségével.

Az már szinte mindennapos, hogy telefonunkat előkapva néhány kattintás után elintézzük a nagybevásárlást. Ezen elv mentén találták ki az Alma Okosvény nevű programot is. A lényege, hogy az orvos által kiírt vényköteles gyógyszert előjegyezhessük a hozzánk legközelebb eső patikában. Sajnos még nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen az országban alig több mint tíz patika csatlakozott a kezdeményezéshez. Köztük az orosházi Fehér Kígyó Gyógyszertár is, melynek vezetője az OrosCafénak elmondta, hogy egyedi és előremutató fejlesztésnek tartja az új szoftvert.

– Még nem igazán tudnak róla az emberek, így kevésbé használják. Pedig az applikáció a vásárlók kényelmét is szolgálja, időt és energiát spórol nekik. Abban az esetben, ha nincs raktáron az előjegyzett termék értesítést kapnak, ahogy arról is amikor beérkezik hozzánk, így mindig biztosra mehetnek – fogalmazott dr. Herczegfalvi Lászlóné.

Az Android és iOS rendszerre egyaránt elérhető applikáció használata könnyen elsajátítható (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A programba először regisztrálni kell, amit csupán egyszer kell elvégeznünk. Ezután az okostelefon vagy táblagép kamerájának segítségével olvassuk be a vényeken található két vonalkódot. Természetesen egymás után több vényt is rögzíthetünk.

Az előjegyzések rögzítése után kiválaszthatjuk azt az Alma-gyógyszertárat, ahol előjegyzéseinket át szeretnénk venni. A rendszer helymeghatározással felajánlja a legközelebbi lehetőségeket de név szerint is kereshetünk, így akár az otthonunkhoz, akár a munkahelyünkhöz legközelebbit is választhatjuk.

Az applikáció a felesleges utazgatásokat is segíthet megelőzni, mert a szoftvernek köszönhetően biztosra mehetünk a felírt termék beszerzéséről. Közvetlenül ellenőrizhetjük, hogy a keresett termék az adott gyógyszertárban elérhető-e, így nem fordulhat elő, hogy csak a helyszínen szembesülünk a készlethiánnyal.

Az előjegyzés után nincs más dolgunk, csak várni, hogy az alkalmazás visszajelezzen, amikor előjegyzett termékeinket a kiválasztott patikában összekészítették.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.