Számítástechnikából a legjobbak

A biztonságos internethasználatról kérdezték a Városi Számítástechnika Verseny döntőjének résztvevőit december 2-án. A megmérettetésen tizenhárman mérték össze tudásukat.

Az idei tanévben 19. alkalommal hirdette meg az Eötvös József Alapítvány a Városi Számítástechnika Versenyt 7. és 8. osztályos tanulók számára. Ezúttal egy pályázat segítségével az önkormányzat is támogatta a rendezést – derül ki Holecska Mirjam beszámolójából.

A döntőben részt vevő 13 tanuló a biztonságos internet használat témaköréből kapott elméleti és gyakorlati feladatsor megoldásával bizonyította felkészültségét. Ehhez kapcsolódott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkatársának bemutatója is. Baracsi Katalin a Saferinternet (biztonságos internet) program Lájkvadász elnevezésű netbiztonsági társasjátékát ismertette. Majd átadta a terepet a versenyzőknek, akik ki is próbálhatták a Biztonságos Internet Napra készített játékot, amely vicces, könnyed formában mutatja be, hogy mit ne tegyünk az interneten, és mi az, amire figyelnünk kell személyes adataink megosztásakor.

A verseny eredménye:

1. hely: Márta Balázs, Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskola, Gádoros (felkészítő: Blaskó Attila)

2. Györki Dániel, Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola (felkészítő: Vargáné Gyömrei Anita)

3. Fosztó Zoltán Levente, Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (felkészítő: Losonczi István)Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás