Nyugdíjemelés lesz jövőre

Januártól 3, illetve 3,8 százalékkal növelik a nyugdíjakat – jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere.

Az emberi erőforrások minisztere közölte: a 3 százalékos emelést a törvényi előírásoknak megfelelően kapják az érintettek, míg a további 0,8 százalékot azok, akiknek az idei évnél régebben állapították meg a nyugdíjat. 

Balog Zoltán elmondta, hogy a kormány becsüli az időseket, akik munkájának köszönhetően hozzájárultak a mai helyzethez. Az ország gazdasági növekedéséből ezért szeretnék, ha ők is részesülnének.

A megbecsülés jeleként említette a nyugdíj-kiegészítést, a nyugdíjprémiumot és a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt, utóbbit még az ünnepek előtt minden belföldi jogosulthoz eljuttatnak.

A miniszter emlékeztetett arra is: az ő javaslatára januártól plusz 50 ezer forintot kapnak havonta a nyugdíjuk mellé azok, akik legalább húsz évig otthon ápolták tartósan beteg gyermeküket. 

(kormany.hu)Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás