- hirdetés -

Harmincéves hagyomány folytatódott december másodikán, a Kincsem Parkban megtartott Orosházi Nap ügető futamaival. Ezen a versenyhétvégén szinte minden városunkról szólt.

Jól indult az orosházi lovak szempontjából a nap, hisz a Kulik Farm lova, Zsozsoka könnyedén teljesítette a kvalifikációs futamon a szintidőt. Ezzel kivívta magának a későbbi versenyeken való indulás jogát. Most már trénere és tulajdonosa határozza meg a további menedzselést, milyen versenyeken, milyen mezőnyökben áll starthoz.

A Kulik Farm Díja hendikep versenyen több orosházi tenyésztésű ló sikeréért is izgulhattunk. Sajnos a Gyúrós istálló dobogós helyen befutó lovát Priscillát kizárta a versenyintézőség. A Kulik Farm lova Unipress csak az ötödik helyen ért célba. A verseny második helyezettje, Normann, Kunos Gyula tenyésztői munkáját dicséri, bár a Laura istálló színeiben indult.

A második futam, a Dr. Németh András Emlékverseny hendikep tiszteletdíját a család nevében Kulik Ferenc adta át a győztes Szilvás hajtójának, Komáromi Krisztinának.

Az Orosházi Lovas Egyesület Díján, a Nyeretlen kétévesek versenyén már orosházi dobogós helyezésnek örülhettünk. A Kulik Farm lovával, az élete első versenyét futó Zucker Mustanggal, Kolozsi László a harmadik helyen ért célba. A díjat Ifj. Kulik Ferenctől a győztes Zaffiri hajtója, Varga Sándor vehette át.

A Kunos Gyula által felajánlott Gy+Gy istálló díját a következő futam győztese, a Violettát hajtó Veréb Zsolt érdemelte ki.

Orosháza Város Nagydíjának nyertesei és az átadók (fotó: Kincsem Park)

A Horváth Dezső Emlékverseny remek iramot és a dobogós helyekért nagy küzdelmet hozott. A Csantavéri Lovas Egyesület díjait Urán Lady-vel Veljko Mazsity, Livi Kickoffal Horváth Zoltán és Passion Griffel Kolozsi László vihette haza. Az orosházi tenyésztésű Ügető Star, Zalai Gáborral a nyolcadik helyen futott be.

A 2017. évi Segédhajtó Kupa VI. fordulóját a Gyúrós Istálló különdíjáért futották. Horváth Lilla, a tehetséges hajtóhölgy Rigoletto szulkijában diadalmaskodott.

Kis létszámú indulóval, de nagyon izgalmas, jó versennyel érkezett el a nap egyik fő futama, melyet Orosháza Város Nagydíjáért futottak. Nagy Lászlóra, az idén elhunyt nemzetközileg is elismert lovas szakemberre, az Orosházi Lovas Egyesület örökös elnökére emlékezett ezzel a versennyel a lovas társadalom és a Kincsem Park közönsége. Városunk polgármestere, Dávid Zoltán adta át a díjakat a Victory Knickkel győztes Csordás Emilnek, a Milliondollar Luxot hajtó Vezér Emesének és a nagy csatában, Unique Villel harmadik Nagy Ferenc II-nek.

Az Orosházi Nap másik fő versenye a Baka hendikep volt. A magyar ügetősport leghosszabb távú versenye évről évre nagy presztízs értékkel bír a hajtók és a trénerek számára. Ebben a futamban nem futott orosházi ló. A nagy taktikai versenyt hozó viadalt Timikó szulkijában Papp Kálmán nyerte.

Sportdiplomácia

Az izgalmas versenyek után fontos megbeszélés vette kezdetét. A Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft. igazgatója, Pécsi István fogadta irodájában Dávid Zoltán polgármestert és Kulik Ferenc lovasegyesületi elnököt. A megbeszélésen ismét megerősítették, hogy Orosháza lovas sportját az őt megillető előkelő pozícióba kell a jövőben visszaállítani, amiben a Kincsem Park partnere kíván lenni a városnak és a Lovas Egyesületnek. A szándékok szerint Orosházára hozott Kincsem Parki futamok a nemzetközi közvetítések révén eredményesen növelhetnék városunk jó hírét Európa szerte. A lovas sportok helyi szerelmesei a helyszínen fogadhatnának és élvezhetnék a nívós futamokat.

Pécsi Istvánnal a Kincsem Nemzeti Kft. igazgatójával is tárgyalt a polgármester. (fotó: Kovács Gábor)

Dávid Zoltán polgármester röviden kommentálta a megbeszélésen elhangzottakat.
– Előremutató és hasznos beszélgetést folytattunk Pécsi Istvánnal. Sok támogatásra méltó gondolat hangzott el. A közeli jövőben megvizsgáljuk a felmerült feltételek megvalósításának lehetőségét. A város és lakói számára előnyöket hozó kezdeményezéseket mindig is támogattuk, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk ebben is segíteni – foglalta össze a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.