- hirdetés -

Nyolcadik alkalommal gyűltek össze december harmadikán, a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak képviselői Békéscsabán, a Jókai Színházban, hogy látványos gálaműsorral és díjátadóval ünnepeljék meg a színházi háttérszakmákat.

Ez a kezdeményezés mostanra hagyománnyá, a színházi szakma közös ünnepévé vált, mely kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy az év végéhez közeledve azokat ünnepeljék, akik egész évben a színfalak mögött tevékenykednek. A gálán kiosztották a Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított Tolnay Pál Életműdíjat is.
A színházban nincs egyéni siker. Egy-egy produkció megszületése számtalan ember munkáját dicséri. A Magyar Teátrumi Társaság 2010-ben alapított díjat azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a kulisszák mögötti színházi háttér- és kiszolgáló szakmákra, valamint erkölcsi és anyagi elismerést nyújtson az arra érdemes szakembereknek. A díj a csapatmunka szimbólumaként egy aranygolyót tartalmazó csapágyat formáz.

Díjazták a színházi háttérmunkásokat. (fotó: A-Team, Ignácz Bence) 

A 2017. év Magyar Teátrum díjazottjai Ács Ibolya fodrásztárvezető, Memlaur Imre fővilágosító-világítástervező, Szabó Julianna férfiszabótár-vezető, Sebeők Réka gazdasági vezető, Mészáros Tibor műhelyházvezető. A Nemzetiségi Különdíjat Toásó István, a Tomcsa Sándor Színház világosítója kapta.
A Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított életműdíjat, a magyarországi színháztechnika nagy alakjáról elnevezett Tolnay Pál Életműdíjat, Perlaki Róbert, a Veszprémi Petőfi Színház szcenikus-díszlettervezője vehette át.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is közösen léptek színpadra a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak művészei, valamint a Jókai Színház társulatának tagjai. A látványos, zenés, táncos show-műsorban részletek csendültek fel a színházak és a Fővárosi Nagycirkusz sikerprodukcióiból, és ezúttal sem maradhatott el a történelmi divatbemutató.
Műsorvezetőként Morvai Noémi és Szabó László gondoskodott a jó hangulatról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.