- hirdetés -

Fellobbant az első láng Orosháza adventi koszorúján december 3-án, ezzel együtt az utcák is ünnepi díszbe öltöztek.

Kora délután indult a készülődés. A Petőfi Művelődési Központ munkatársai már a színpadnál tevékenykedtek, az Oros-haza Baráti Kör, és a Rotary Club tagjai pedig már ekkor elkezdték főzni a teát és a forralt bort, előkészíteni a fonott kalácsot és a zsíros kenyeret. A hóesés reggel óta folyamatos volt, ám ez nem vetette vissza a lelkesedést. A gyerekek hamar felavatták a korcsolyapályát, és a bódék is kinyitották ablakaikat. Az ünnepségre elállt a hóesés és a sokaság összegyűlt meghallgatni, Szalkay Róbert református lelkész ünnepi beszédét, aki Máté evangéliumából idézett, majd a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola adventi műsorát.

Összegyűlt a város apraja nagyja (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az adventi nyitógondolatok és a zenés műsor után, az óriási adventi koszorún, a Református Két Tanítási Nyelvű általános Iskola 6.A osztályos tanulója, Kiss Panna Abigél meggyújtotta az ünnepi gyertyát. A város fénybe borult, a főtéren és az utakon is felvillantak az ünnepi díszek. Ezt követően pedig, az Over3 zenekar előadását hallgathatták meg a kilátogatók.

Idén új bögrével készültek az ünnepvárásra az Oros-haza Baráti Kör tagjai, e mellé idén is mézeskalács jár.
– Ebben az évben egy fehér alapon piros mintás bögrét gyártattunk, melyen megtalálható természetesen az Orosházi Advent logója is – mondta el Kálmán László, az Oros-haza Baráti Kör elnöke. Kiemelte, aki az orosházi adventi programokról szeretne tájékozódni, illetve a koszorú történetére kíváncsi, az látogasson el az orosháziadvent.hu-ra vagy közösségi oldalunkra.

A fonott kalács és forralt bor osztása mellett, idén is gyűjt adományt a Rotary Club a sátrukhoz kihelyezett ládikájukba, melynek bevételét gyermektáboroztatásra fordítják majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.