- hirdetés -

Az utolsó hazai bajnokira készülnek a női kézilabdázók az őszi idényben. Szombaton a 11. helyen tanyázó Szentendrét fogadják. A találkozó előtt véradás és adománygyűjtés is lesz.
Egyáltalán nem várhatják jó előjelekkel az őszi bajnokság utolsó hazai meccsét. Két héttel ezelőtt alulmaradtak a Szent Istvánnal szemben, míg múlt héten csupán egy pontot hoztak el Hajdúnánásról.

Ezzel ellentétben soron következő ellenfél, önbizalommal telve utazhat Orosházára, hiszen az előző fordulóban 15 gólos győzelmet aratott a Hódmezővásárhely ellen. A Szentendrei NKE tavaly még az NB I/B nyugati csoportjában vitézkedett, de idén már keleten kell bizonyítaniuk. Eddig kevés sikerrel, hiszen az eddig lejátszott 11 fordulóból mindössze háromszor hagyhatták el győztesen a pályát Borbás Ritáék, ebből idegenben csupán egyszer. Bízunk benne, hogy ez a szám a december 2-ai összecsapás után sem változik.

Keményen készültek a lányok a héten a Szentendre ellen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az OXXO Energy orosházi NKC irányítója, Som Ildikó szerint sokat kell javulnunk a játék minden elemében. Összeszedett, koncentrált játékra lesz szükség, ebben az esetben nem okozhat problémát a szentendrei gárda. A hazai vezetőedző sokkal jobb játékot vár a csapattól, mint az előző két találkozón.
– Néhány játékosom adós maradt a jó játékkal az elmúlt fordulókból. A kézilabda csapatsport nem elég egy két jó teljesítmény, a sikerhez mindenkire szükség van. Ahhoz, hogy feljebb kapaszkodjunk a tabellán nem veszíthetünk több pontot, hazai pályán főleg – hangsúlyozta az orosházi tréner.

Az összecsapás december 2-án 18 órától kezdődik az Eötvös-csarnokban, ám előtte véradást szerveznek és adományokat gyűjtenek. Az Eötvös iskolában 14 és 17 óra között várják a véradókat. Emellett az elmúlt évhez hasonlóan, aki ezen a napon – a karácsonyra készülve – használható játékot, mesekönyvet, vagy tartós élelmiszert hoz magával, illetve vért ad, az egyesület felajánlása szerint ingyen tekintheti meg a találkozót, melyet az orosházi Vöröskereszt oszt majd szét a rászorulók között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.