Márciusban rajtol a Calendula Kártya

A Dél-Békés Jövőjéért Szövetség által kimunkált Calendula Kártya az országban egyedülálló módon nyújt kedvezményt a térség szolgáltatásaihoz. A teljes értékű bankkártyaként funkcionáló Calendula kártyával a helyi lakosokat, vállalkozásokat és intézményeket segítenék, de a közösségteremtés egyaránt a célkitűzések között szerepel.


A Dél-Békés Jövőjéért Szövetség 2016 májusában azzal a nemes céllal, hogy térségünk gazdasági felzárkóztatása mellett, egy olyan közeget teremtsen a dél-békési járások lakóinak, ahol jó élni és lehet jövőt tervezni. A térségfejlesztési koncepciót Calendula tervre keresztelték, amelynek célkitűzései között szerepel a települések igényeihez mérten – a közoktatás, az egészségügy, a kultúra és sport területein – infrastrukturális beruházások megvalósítása, a munkahelyek megerősítése, a hozzáadott érték növelésével a gazdasági helyzet javítása és a magántőke bevonzása. Természetesen mindehhez bizonyos feltételek szükségesek: pénzügyi források, humán-erőforrás és ambiciózus fiatalok. A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében több milliárdos pénzösszegeket fordítanak térségünk felzárkóztatására, viszont az elvándorlás, főleg a tehetséges fiatalok körében súlyos problémát jelent az ország keleti régióiban, így számunkra is.

A felzárkózásra és fejlődésre való törekvések egyik eszköze a 2018 márciusában induló Calendula kártya, amely a térségben működő helyi tulajdonú szolgáltatásokban – legyen szó éttermekről, ruházati boltokról, szállodákról, uszodákról vagy benzinkutakról – nyújt kedvezményt a kártyabirtokosnak. A Calendula kártya különlegessége abban rejlik, hogy (Mastercard típusú) bankkártyaként is használhatjuk. Ennek értelmében akár a fizetésünket is erre kérhetjük, de be lehet fizetni vele a postán sárga csekkeket, mobilegyenleg feltöltést végezhetünk vagy online is bevásárolhatunk. A kártya fenntartása és igénylése teljesen ingyenes Dél-Békés lakóinak, akárcsak a vállalkozói és intézményi partnerek számára, akiknek még a terminálért sem kell fizetni, sőt jutalékot kapnak az egyes tranzakciók után, ezzel is motiválva további partnerek csatlakozását.

Legyen Ön is Calendula Kártya elfogadóhely!

Posted by Calendula Kártya on Dienstag, 21. November 2017

 

A kártya számtalan előnye mellett magában hordoz egy üzenetet is: a térséghez való tartozás érzését erősíti a tulajdonosban. Értelmezhető ez úgy is, hogy a térség lakói szívesebben vásárolnak majd a helyi üzletekben, látogatnak el kulturális rendezvényekre, ezzel is erősítve a helyi gazdaságot és a dél-békési közösséget.

A Dél-Békés Jövőjéért Egyesület alapítója és egyben a Calendula kártya megvalósításában fő szerepet vállaló Simonka György, országgyűlési képviselő szerint az ország legjobb térségi kedvezményeket nyújtó programját hívják életre.

–Kézzelfogható, személyre szabott megtakarításokat érhetnek majd el az orosháziak is – összegez a térségi kártya kapcsán Simonka György.

–Az ország egyik legjobb térségi kártyáját vezetjük be, mely rengeteg kedvezményt biztosít majd az Orosházán élőknek is. A terveink szerint 2018 tavaszától a dél-békésiek számára ingyenesen igényelhető kártyával a felhasználók olcsóbban vásárolhatnak majd a boltokban, a szolgáltatóknál kedvezményekhez juthatnak, csatlakozhatnak rendkívüli akciókhoz, de a koncepció szerint lehetőség lesz a kártyával csekket befizetni, vagy telefont feltölteni. Az orosházi vállalkozások, szolgáltatók is komoly előnyökhöz juthatnak, például ingyenes kártyaelfogadó terminálhoz, egyedi marketinghez és magasabb egyéb bevételhez minden egyes tranzakció után – sorolja a kedvezményeket Simonka György. Dél-Békés országgyűlési képviselője hozzáteszi: az orosháziak részvételével is megerősített dél-békési összefogás, a „Calendula Szövetség” egyik legfőbb eddigi sikere a Calendula Kártya koncepciójának kidolgozása.

Simonka György szerint a Calendula Kártya mindenki számára előnyös (Archív fotó: Gábriel János)

A pillanatnyi állás szerint 16 település – köztük Orosháza is – 120 vállalkozásával indul a program, amelyet a későbbi fázisban Dél-Békés összes városára és községére ki szeretnének terjeszteni, az egyeztetések jelenleg is zajlanak, még lehet csatlakozni a Calendula Kártya nyújtotta kedvezményrendszerhez.

 


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás