- hirdetés -

Ezen a héten arra voltunk kíváncsiak, olvasóink elkezdték-e már a karácsonyi ajándékok beszerzését, mennyit költenek rá, valamint hogyan telik náluk a Karácsony szent ünnepe.

Sárközi Istvánné

Egy részét már megvettem az ajándékoknak, körülbelül 60 ezer forintot költöttem rá eddig. Az unokákkal megbeszéljük mire van szükségük, így biztos olyan dolgot kapnak, amire vágynak. Hagyományos ételeket készítünk karácsonykor, mint például a húsleves, töltött káposzta, hal, valamilyen sült-, vagy töltött hús.

Szendi Horváth Lászlóné

Az unokáimnak és gyerekeimnek már megvettem az ajándékokat. A kisebbik unoka még kicsi hozzá, de a nagyobbik, lány unokámnak mindig van ötlete mit szeretne. Eddig körülbelül 10 ezer forintot költöttem, de a többit még csak ezután fogom megvenni. Az ételekkel együtt legalább 50 ezer forintba fog kerülni a mostani Karácsony. A menyeim segítenek elkészíteni az ünnepi menüt, aszalt szilvával töltött karajt, töltött káposztát , valamint a gyerekeim halászlevet fognak főzni.

Oroveczné Egervári Zsuzsanna

Évek óta megszokott nálunk, hogy már októberben elkezdjük az ajándékok beszerzését. Jobban át tudom gondolni, kinek mit szeretnék, anyagilag is kifizetődőbb. Mostmár sok gyerek van a családban, és úgy beszéltük meg, főleg őket ajándékozzuk meg, mi pedig örülünk, hogy együtt lehetünk. Szoktunk súgni egymásnak, minek örülnének leginkább, de szerencsére kreatívak vagyunk, és mindig sikerül meglepetést okozni. A család idősebb tagjai főzik a tradícionális ételeket, hal is mindig kerül az asztalra, én bejglit szoktam csinálni. Az ajándékokra körülbelül 20 ezer forintot, de összesen legalább 50 ezret költünk Karácsonykor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.