- hirdetés -

Ficsor Zoltán cukrászmester neve és munkája sokunk számára ismerős. Szabó Ákos fotói révén a tortakészítés folyamatába nyerhetünk betekintést.

Ficsor Zoltán neve mára szorosan összeforrt a minőséggel. Mindig igyekszik a legkiválóbbat nyújtani, amit több rangos hazai díj és sok elégedett fogyasztó igazol.

Szabó Ákos képei a cukrászmester speciális munkaterületére, az esküvői torták készítésére fókuszálnak. Megmutatják, hogyan jut el a munkafolyamat addig, amíg a lakodalomban felcsendül a ,,Pam-pam”, felvillan a tűzijáték a kész tortákon, amelyeket az orosházi cukrász mosolyogva tol a násznép elé. A felvételek ezt a hosszú, összetett tevékenységet mutatják be, amit a legtöbben még sosem láttak. A fotós e mellett a cukrászmestert jellemző életérzést is igyekszik képein bemutatni.

A Petőfi Művelődési Központban rendezett december 10-i megnyitó ünnepségen személyesen találkozhatnak Ficsor Zoltán cukrászmesterrel és Szabó Ákos fotóssal, aki sok napot töltött a cukrászműhelyben és több éjszakát lakodalmas helyszíneken, hogy a tárlat összeálljon. A 15 órakor kezdődő megnyitón az alkotókat Blahó János, a Táncsics gimnázium igazgatója méltatja.

Az ünnepségen egy portréfilmet is bemutatnak. Ebben megláthatják, milyen egy rekord méretű, 2200 szeletes torta látványa és felszelése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.