- hirdetés -

Újabb beruházást valósított meg az OMTK-ULE 1913. Öt Teqball-asztal segíti ezentúl az ifjú sportolók fejlődését. 

Tóth-Kása Sándor elnöktől megtudtuk, a Teqball egy új futballalapú sport, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, koncentrációs készségük és állóképességük fejlesztésére. Emiatt tervezték már régóta Teqball-asztalok beszerzését, de borsos áruk miatt – mintegy 800 ezer forint – eddig nem volt erre lehetőség.
– A közelmúltban a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatot hirdetett a klubok számára. Az egyesületnek mindössze 10 százalék önerőt kellett biztosítani a teqball asztalok vételárból. Mi öt asztalra pályáztunk, így négymillió helyett, mindössze 400 ezer forintba kerültek – ismertette a pályázat részleteit az elnök.

Edzés előtt és után is szívesen használják az asztalt a sportolók (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Tóth-Kása Sándor elmondta, hogy négy asztalt szabadtéren egyet pedig a tornateremben helyeztek el. Az új eszköz az ifjú sportolók és a klub edzőinek tetszését is elnyerte. A tréningek előtt és után rendszeresen használják azokat.

Az OMTK-ULE 1913 a közelmúltban több szobakerékpárt, futópadot és kondícionáló gépet is vásárolt, emellett TRX-et és a manapság egyre elterjedtebb – a koordinációs képességeket fejlesztő – Bosu labdákat is beszerzett. Szeptemberben átadták az új öltözőt és a felújított élőfüves pályát, az új fedett műfüves edzőpálya kialakítása pedig jelenleg is tart.

Hódít a magyar találmány

A feltalálók szerint ez a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus. Ezáltal az ütközésekből, durva belépőkből származó sérüléseket teljesen ki lehet zárni egy Teqball mérkőzésen, vagy az edzésen. Hangsúlyozták, hogy a Teqball nem versenytársa a futballnak. Használata magabiztossá teszi a játékost, tökéletesíti a levegő-levegő játékot és fejleszti a döntéshozatali képességet is, továbbá azt is, hogy az úgynevezett “első érintés” tökéletesebbé váljon, ami a mai gyors játékstílushoz elengedhetetlen a futballban.

Borsányi Gábor és Huszár Viktor találmánya már 2014 óta hódít a futballisták körében. Az új sportág egyre növekvő népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy reklámarca a brazil válogatott és a Barcelona egykori kiválósága, Ronaldinho. 

 

A feltalálók eltökélt szándéka, hogy húsz-harminc éven belül a Teqball olimpiai sportággá váljon. A Nemzeti Sportnak adott interjújukban elmondták, hogy tisztában vannak vele, hogy rögös még addig az út és rengeteg munkát igényel, de bíznak benne, hogy végig tudják csinálni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.