- hirdetés -

Erre buzdít a Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezete, amely a helyi sporttársadalom segítségét kéri.

A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete összefogást valósítana meg a helyi sportegyesületek segítségével.
– Orosházán jó a véradó kedv, de az utánpótlásra mindig szükség van. Ennek érdekében mindig új területeket és lehetőségeket igyekszünk megragadni. Régi tervünk, hogy a helyi sporttársadalmat összehozzuk és felkérjük arra, mutassanak példát, buzdítsák ismerőseiket is, segítsék a véradást – fogalmazott Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója.

Megtudtuk, hogy az Orosházi Női Kézilabda Club már évek óta támogatja a szervezetet. Az igazgató elmondta, hogy nagyszerű kapcsolat alakult ki közöttünk, és bízik benne, hogy a sportolók, családtagjaik, egyesületek is csatlakoznak a kézilabdázókhoz és támogatják a jövőben a véradást.

Először december 2-án 14 és 17 óra között várnak minden segíteni szándékozó véradót és leendő véradót az Eötvös-iskolába véradásra.

Természetesen segíteni nem csak ekkor lehet, erre a linkre kattintva elérhetők az orosházi véradások időpontjai. Az önkéntességért cserébe apró ajándékok is járnak. Édességek, ingyen belépők Gyopárosfürdőre, a női kézilabda klub mérkőzéseire, de a legfontosabb, hogy vérünkkel három ember életét is megmenthetjük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.