- hirdetés -

Az automatás vásárlásoknál öt-, az otthon nyomtatott vagy mobilon bemutatott e-jegyek esetében tízszázalékos kedvezményt biztosítanak utasaiknak a magyarországi vasúttársaságok. A MÁV-START egyes járatain pedig akár húsz százalékkal is olcsóbban utazhatunk december 10-től.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával újabb kedvezményeket vezethetnek be a vasúttársaságok az otthon nyomtatott vonatjegyek esetében.

A december 10-i menetrendváltás után az utasok öt százalékkal olcsóbban vásárolhatnak jegykiadó automatákból. A kinyomtatott vagy mobileszközön bemutatott jegyek pedig az eddigi háromhoz képest tíz százalékkal lesznek olcsóbbak. Az elővétel lehetőségét viszont a társaságok már két nappal a menetrendváltás előtt, december 8-án megnyitják. Alacsonyabb kihasználtságú járataik esetében akár húsz százalékkal is olcsóbban kínálhatják az e-jegyet. Ebbe a kategóriába elsősorban a hajnalban vagy késő este közlekedő járatok tartoznak.

Akár húsz százalékkal olcsóbban is hozzájuthatunk a vonatjegyhez (Fotó: Rajki Judit)

Fontos, hogy a kedvezmények kizárólag a jegyvásárlásokat érintik, bérletek kiváltásánál nincs rá lehetőség.

 – A fejlesztési tárca a bevezetés után egy évvel, a vasúttársaságokkal közösen értékeli majd a kedvezményrendszer hatásait, eredményeit – derült ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményéből.

A kedvezményeknek köszönhetően a jövőben az Orosháza és Szeged közötti távolság esetében a teljes árú jegyek online vásárlásnál 1300-ról 1170 forintra, az 50 százalékos jegyek pedig 650-ről 585-re csökkennek. Az Orosháza-Békéscsaba-Budapest Keleti Pályaudvar járatainál a teljes árú jegyek több mint 400 forintos kedvezménnyel, 4245-ről 3821 forintra csökkenek, az 50 százalékosok pedig 2275-ről 2048-ra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.