- hirdetés -

Huszonnégy sportág képviseletében rekordszámú, több mint hatszáz vendég szórakozott a jubileumi, tizedik Nemzetközi Sportbálon, melyet szombat este rendeztek az Eötvös csarnokban.

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) által szervezett évadzáró rendezvény valaha, mint karatés évzáró vacsora indult, azonban az eltelt tíz esztendő alatt nemzetközi sportbállá nőtte ki magát, melyen fehér asztal mellett találkozhatnak a különböző sportágak képviselői.

Mint Zsiga Zsolt, az OKKSZK elnöke, a rendezvény fő szervezője elmondta, több hónapos kemény szervező munka előzi meg minden évben a sportbált, hisz rengeteg egyeztetést, rendelést, meghívást kell lebonyolítani, amellett sokat készülnek a szereplők a már megszokott műsorra is.

Több mint hatszázan… (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sok hírességet, Európa- világ- és olimpiai bajnok sportolókat, közéleti személyiségeket látott vendégül az Eötvös csarnok. A teljesség igénye nélkül, álljon itt néhány név: Simonka György országgyűlési képviselő, Dávid Zoltán polgármester.

Itt volt a szombat estét megelőző nemzetközi edzőtáborban és a bálon is kancho Gerard Gordeau, az IBK karate világszervezet elnöke, sihan Robert Vinklund a So Kyokushin világszervezet svédországi elnöke, világ és Európa bajnok karatésok a magyarok mellett Hollandiából, Spanyolországból és ugyancsak eljött sihan Gregor László, a Békés megyei Harcművész Szövetség elnöke. Ez messze nem a teljes lista, hisz az orosházi és egyéb magyarországi kiválóságokat még sokáig lehetne sorolni több sportágból.

Látványos színpadi produkciókból most sem volt hiány (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A bál a hagyományokhoz híven műsorral kezdődött, melyben felléptek az OKKSZK valamennyi szakosztályának sportolói. A karatésok után a Rétes Edina vezette Redance Hip-hop Crew, az aerobik szakosztály, Zsigáné Mezei Beáta tanítványai léptek színpadra. Őket követte a klub legfiatalabb szakosztálya, majd edzőik, Takács Andrea és Takács Noémi (a két testvér a Fővárosi Nagycirkuszban lép fel rendszeresen és emellett oktatják Orosházán a fiatalokat) lélegzetelállító tisu bemutatója. Végül a tanítványok rúdtác és karika akrobatika gyakorlatának tapsolhattak a vendégek. A műsor az edzők meglepetés számával zárult.

A látványos színpadi produkciók elismerések átadásának készítették elő a terepet. A rendező OKKSZK díjakkal köszönte meg az egész éves segítséget a támogatóknak, szülőknek és mindenkinek, aki segíti valamilyen formában az egyesület munkáját. Díjazták a klub idei legeredményesebb sportolóit is.

A hivatalos rész lezárultával következett a svédasztalos vacsora, majd pedig zene, tánc hajnalig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.